Σχίνο – Αλεποχώρι πριν και μετά την καταστροφική πυρκαγιά – Το αποτύπωμα μιας οικολογικής καταστροφής

15:31 23/5/2021 - Πηγή: iPop

Η ομάδα Up Stories παρουσιάζει το πριν και το μετά μιας τεράστιας οικολογικής καταστροφής. Σχίνο – Αλεποχώρι τυλίχθηκαν στις φλόγες αργά το βράδυ της Τετάρτης (19/5) καίγοντας παρθένο δάσος σε δύσβατο σημείο. Η εικόνα του πριν και του μετά είναι τόσο καταστροφική που δημιουργεί απέραντη θλίψη τόσο στους κατοίκους της περιοχής όσο και σε οποιονδήποτε παρακολούθησε την πορεία της πυρκαγιάς.

Σχίνο – Αλεποχώρι τυλίχθηκαν στις φλόγες – Το πριν και το μετά της καταστροφικής πυρκαγιάς

Συγκεκριμένα η

φωτιά που κατέκαψε πάνω από 55.000 στρέμματα χαρακτηρίστηκε από τους ειδικούς ως η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή που έπληξε τόσο την Κορινθία όσο και την Αττική τα τελευταία 20 – 30 χρόνια.

Η σύγκριση με τις ειδυλλιακές εικόνες του πρόσφατου παρελθόντος προκαλούν αβάσταχτο πόνο και θλίψη σε όλους αλλά ειδικότερα στους κατοίκους αυτών των περιοχών όπου μέχρι πρόσφατα απολάμβαναν ένα ειδυλλιακό τοπίο.

Ο καπνός και οι στάχτες έφτασαν σε αρκετές περιοχές της Αττικής, όπως στον Πειραιά, στη Νέα Σμύρνη, στο κέντρο της Αθήνας ακόμα και στο Κορωπί. Ο καπνός είχε «σκεπάσει» τον ουρανό σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου. Η νύχτα ήταν πολύ δύσκολη καθώς στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι, η πρόσβαση στα επίγεια πυροσβεστικά μέσα ήταν δύσκολη και λόγω της νύχτας δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Η αστυνομία καλούσε τους κατοίκους του χωριού μέσω των μεγαφώνων των περιπολικών να κατευθυνθούν προς τα Μέγαρα. Άμεσα, σπίτια που βρίσκονται στη νότια και δυτική πλευρά του Αλεποχωρίου εκκενώθηκαν προληπτικά το πρωί της Πέμπτης.

«Είναι πλέον θέμα χρόνου να δοθεί και επίσημα σε ύφεση η πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη», αναφέρει στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, ενώ επισημαίνει πως είναι διάσπαρτες οι ενεργές καύσεις.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Σχίνο – Αλεποχώρι πριν και μετά την καταστροφική πυρκαγιά – Το αποτύπωμα μιας οικολογικής καταστροφής εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα