Αισιόδοξος ο Ντράγκι την ώρα που ο Ντάισελμπλουμ εξηγεί πως τα νούμερα δεν βγαίνουν

10:53 22/1/2016 - Πηγή: iPop

Ενώ ο διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, εκφράζει την αισιοδοξία του αναφορικά με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τονίζει πως μόνο το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι ικανό να την κρίνει την τύχη της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και προσθέτει πως τα νούμερα δεν βγαίνουν.

Τι τονίζει ο κ. Ντράγκι;

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΕΚΤ οι διαπραγματεύσεις εστιάσουν σε

τρία βασικά ζητήματα, στους δημοσιονομικούς στόχους 2018-2019, στην μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού αλλά και στη μεταρρύθμιση του τραπεζικού συστήματος.

Τόνισε μάλιστα:

Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος, θα υπάρξει συμφωνία και η πρώτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί σύντομα. Η ελληνική οικονομία έχει τις δυνατότητες να επιστρέψει στην ομαλότητα

Ο κ. Ντράγκι αναφέρθηκε και στην προσφυγική κρίση εξηγώντας: «Είναι πρώιμο να πούμε προς ποια κατεύθυνση. Είναι ανάγκη η Ε.Ε. να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία. Το επίπεδο εκπαίδευσης και η ηλικία των προσφύγων, όπως και η προθυμία της Ευρώπης να επενδύσει και να συνεργαστεί αποτελούν τους βασικούς πυλώνες αυτής της προσπάθειας».

Τι υπογραμμίζει ο Ντάισελμπλουμ;

Το πρωτογενές πλεόνασμα θα κρίνει την τύχη της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Η συμφωνία για το ελληνικό χρέος μπορεί να αποτελέσει μια υπόσχεση για ανάληψη δράσης στο μέλλον, όχι όμως τώρα

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ο ελληνικός προϋπολογισμός πρέπει να εξορθολογιστεί. Χρειαζόμαστε σημαντικό πλεόνασμα στον ελληνικό προϋπολογισμό».

Μίλησε και για το ΔΝΤ επισημαίνοντας ως είναι επίσημα συμμέτοχος στο πρόγραμμα και κλείνοντας εξήγησε αναφερόμενος στο ασφαλιστικό:

Πρόκειται για μια πρόταση σοβαρή, ωστόσο, τα νούμερα δεν βγαίνουν ακόμη

Αξίζει να τονιστεί πως την ίδια στιγμή, επανέρχεται το ζήτημα της μείωσης των συντάξεων από τους Θεσμούς, οι οποίοι ζητούν μείωση ακόμα και 17% στις νέες συντάξεις.

Η πρώτη συζήτηση που είχαν οι Θεσμοί με το Υπουργείο Εργασίας μέσω τηλεδιάσκεψης έδειξε πως δεν έχουν σκοπό να υποχωρήσουν και αυτή τη φορά σκληραίνουν ακόμα περισσότερο την στάση τους.

photo: SOOC

The post Αισιόδοξος ο Ντράγκι την ώρα που ο Ντάισελμπλουμ εξηγεί πως τα νούμερα δεν βγαίνουν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα