Ομπάμα- Μέρκελ έτοιμοι να συνεργαστούν στο προσφυγικό- Οι πρώτες συζητήσεις ξεκίνησαν

09:22 22/1/2016 - Πηγή: iPop

Έτοιμοι να συνεργαστούν στο προσφυγικό φαίνεται πως είναι η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, με τον πρόεδρο της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδει ο Λευκός Οίκος, την Πέμπτη το βράδυ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία στην οποία κύριο θέμα ήταν η από κοινού αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Όπως τονίζει ο Λευκός Οίκος σε σχετική του ανακοίνωση του, ο κ. Ομπάμα ενημέρωσε την κα Μέρκελ πως έχει στα σχέδια του να προγραμματίσει

Σύνοδο Κορυφής Ηγετών στην Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, η οποία θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο και στόχο θα έχει να εξασφαλίσει νέες δεσμεύσεις που θα βοηθήσουν να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση;

Οι δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν τους επόμενους μήνες για να βοηθήσουν ώστε να προστατεύσουν και να εφοδιάσουν με τα αναγκαία τα εκατομμύρια των ανθρώπων των οποίων οι ζωές έχουν ανατραπεί από τον πόλεμο

Τι επισημαίνει η Γερμανία;

Σε δηλώσεις του ο Γερμανός εκπρόσωπος Τύπου, Στέφεν Ζάιμπερντ, εξήγησε: «Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης ότι η λύση για την κρίση της Συρίας και της Ουκρανίας πρέπει να είναι μόνο πολιτική».

The post Ομπάμα- Μέρκελ έτοιμοι να συνεργαστούν στο προσφυγικό- Οι πρώτες συζητήσεις ξεκίνησαν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα