Αγωνία για το ασφαλιστικό στο Μαξίμου- Τι λένε οι Θεσμοί;

22:28 8/1/2016 - Πηγή: iPop

Αγωνία επικρατεί στο Μαξίμου σχετικά με το τί πρόκειται να γίνει με το ασφαλιστικό, καθώς φυσικά και με το εάν θα το αποδεχτούν οι Θεσμοί ως έχει – πράγματα απίθανο- ή θα ζητήσουν άλλες μεταρρυθμίσεις, κι αν ναι κατά πόσον θα μπορέσει η Κυβέρνηση να τις υιοθετήσει.

Παράλληλα, πόλεμος γίνεται στο εσωτερικό της Ελλάδας, με αντιπολίτευση και οργανώσεις να εξαπολύουν επιθέσεις στην Κυβέρνηση, με αποτέλεσμα εκείνη να απαντά με συνεχόμενα σημειώματα.

Την ίδια στιγμή, το Reuters

επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές, κάνει λόγο για αποδοχή σε γενικές γραμμές του ασφαλιστικού από τους Θεσμούς, αλλά ζητώντας μερικές διευκρινίσεις, όπως επίσης και για αξιολόγηση στις 18 Ιανουαρίου.

Ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης που επικαλείται το Πρακτορείο Ειδήσεων σημείωσε ότι «η πρώτη φάση της αξιολόγησης αναμένεται να αρχίσει την εβδομάδα που ξεκινά στις 18 Ιανουαρίου. Ίσως και λίγο αργότερα».

Και η Κομισιόν έχει εκφράσει την άποψη ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα ξεκινήσει η αξιολόγηση, χωρίς όμως να έχει δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Την ίδια στιγμή, το Reuters τονίζει ότι ευρωπαϊκές πηγές αναφέρουν πως σε γενικές γραμμές οι προτάσεις της ελληνικής Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό έχουν γίνει αποδεκτές, χωρίς όμως να είναι σίγουρο ότι θα φέρουν το επιθυμητό δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

«Δεν έχουμε πρόβλημα με την ευρύτερη αρχιτεκτονική της μεταρρύθμισης. Θα φέρει, όμως, αποτελέσματα; Θα πρέπει να έχουμε περισσότερα στοιχεία και τεχνικά δεδομένα από την Αθήνα, προκειμένου να μπορούμε να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα», φέρεται να λέει αξιωματούχος στο Πρακτορείο Ειδήσεων.

Να σημειώσουμε πως ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σε δηλώσεις του την Πέμπτη είπε πως «ας είμαστε ρεαλιστές, η αξιολόγηση θα χρειαστεί μήνες, όχι εβδομάδες για να ολοκληρωθεί».

Κατρούγκαλος: Αύξηση συντάξεων όταν έρθει η ανάπτυξη στη χώρα

Κατά την Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή ο Υπουργός Εργασίας, έκανε λόγο για αύξηση των συντάξεων όταν η χώρα μπει σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Πιο συγκεκριμένα, τόνισε:

Θέλουμε να γυρίσουμε σελίδα. Να πάμε σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα.Το ασφαλιστικό διασυνδέεται με την προσπάθεια της χώρας για ανάκαμψη. Τα μεγέθη των συντάξεων θα αρχίσουν να αλλάζουν όταν η οικονομία θα αρχίσει να έχει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης

Spiegel: Στελέχη του ελληνικού ΥΠΟΙΚ θα εκπαιδευτούν στην Γερμανία

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel, ο Βάλτερ Μπόργιανς, ΥΠΟΙΚ της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας (γερμανικού κρατιδίου) θα υπογράψει την επόμενη εβδομάδα συμφωνία με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη, η οποία προβλέπει ότι στελέχη του ελληνικού ΥΠΟΙΚ θα σταλούν για εκπαίδευση στο κρατίδιο της Γερμανίας προκειμένου να γίνουν ικανά να αντιμετωπίζουν την φοροδιαφυγή.

The post Αγωνία για το ασφαλιστικό στο Μαξίμου- Τι λένε οι Θεσμοί; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα