Αίγυπτος: Ένοπλοι επιτέθηκαν σε παραθαλάσσιο τουριστικό ξενοδοχείο (ΦΩΤΟ)

22:27 8/1/2016 - Πηγή: Aixmi

Τουλάχιστον τρία άτομα τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς την Παρασκευή το βράδυ σε τουριστικό ξενοδοχείο στην πόλη Χουργκάντα της Αιγύπτου.

Αρκετοί οπλισμένοι μπήκαν στην υποδοχή του ξενοδοχείου και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως τους φιλοξενούμενους. Η αιγυπτιακή ειδησεογραφική διαδικτυακή πύλη Hurghada δημοσίευσε στο twitter μια φωτογραφία με δυνάμεις ασφαλείας μπροστά από το κτίριο.

Ακόμα παραμένει ασαφές αν έχασαν τη ζωή

τους πελάτες του ξενοδοχείου. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου οι τραυματίες είναι δύο Αυστριακοί και ένας Σουηδός.

Οι πληροφορίες για περισσότερους τραυματίες ή νεκρούς είναι προς το παρόν συγκεχυμένες.

Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας ανέφεραν ότι οι δράστες έφθασαν στο ξενοδοχείο Bella Vista Hotel δια θαλάσσης. Αναφέρουν επίσης ότι κατάφεραν να αποκρούσουν την επίθεση. Σκότωσαν ένας από τους δράστες και άλλος ένας είναι σοβαρά τραυματισμένος. Ο δράστης, ο οποίος φέρεται να σκοτώθηκε, φορούσε ζώνη με εκρηκτικά, με την κυβέρνηση να τονίζει πως οι ένοπλοι κρατούσαν μαχαίρια.


Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται μόλις μία ημέρα μετά την ένοπλη επίθεση σε πούλμαν που μετέφερε τουρίστες, στο Κάιρο. Για την επίθεση αυτή στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα