Σ’ ενδιαφέρει η επαγγελματική σου φήμη; Τότε σταμάτα να κάνεις αυτά!

13:35 24/3/2016 - Πηγή: iPop

Ας είμαστε ειλικρινείς: Ποιος δεν θέλει να πάει την καριέρα του στο επόμενο στάδιο; Σίγουρα μπορεί να υπάρχουν διαστήματα με χαμηλά κίνητρα και περιορισμένη παραγωγικότητα, αλλά οι περισσότεροι θέλουν να δουν την καριέρα τους να πηγαίνει μπροστά και να εξελίσσεται.

Εάν αισθάνεσαι ότι υπάρχει κάποια στασιμότητα στην καριέρα σου, μήπως χαλάς μόνος σου την επαγγελματική σου φήμη χωρίς καν να το καταλαβαίνεις;

Αν, λοιπόν, κάνεις κάτι από τα παρακάτω, φρόντισε να το σταματήσεις άμεσα!

Απομονώνεσαι

Καλή η ανεξαρτησία, καλό το να δείχνεις ότι ακόμα και στην ώρα του φαγητού βάζεις ως

προτεραιότητα τη δουλειά σου, όμως δεν είσαι μόνος σου!

Δεν βγάζεις και την καλύτερη εικόνα προς τα έξω αν απομονώνεσαι συνεχώς για να κάνεις τη δουλειά σου. Μην χάνεις σημαντικές στιγμές με τους συναδέλφους σου, όπως είναι το μεσημεριανό γεύμα, που συνοδεύεται από χαλαρή κουβεντούλα γιατί δύσκολα θα μπεις στο κλίμα μετά.

Ξεπετάς την τελευταία ώρα

Είναι εξαιρετικά εύκολο να μην πέσεις στην παγίδα του να ξεπετάξεις δουλειά την τελευταία ώρα που βρίσκεσαι στο γραφείο. Όμως εάν αυτό το κάνεις κατ’ εξακολούθηση από την τρεμούρα σου να φύγεις στην ώρα σου, τότε να ξέρεις ότι θα το παρατηρήσουν τόσο οι συνάδελφοί σου, όσο και το αφεντικό σου.

Κουτσομπολεύεις (Πολύ)

Η αλήθεια ότι ο χώρος εργασίας είναι ένα πολύ γόνιμο έδαφος για να γεννηθούν κουτσομπολιά. Τόσο για θέματα δουλειάς, όσο και για άσχετα. Όμως πρέπει να αντισταθείς και να αποφύγεις ευγενικά να μπλεχτείς με οποιουδήποτε είδους κουτσομπολιό που σχετίζεται με το αφεντικό ή τους συναδέλφους σου. Σκέψου απλά πώς θα νιώσεις όταν αντιληφθείς ότι η φήμη βγήκε επειδή ήξερες τη μισή ιστορία.

Μοιράζεσαι πολλά, πάρα πολλά

Είναι πολύ καλό τα να κάνεις φίλους από την δουλειά σου και να μπορείς να τους μιλήσεις ακόμα και για τα προσωπικά σου. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα τους εκμυστηρευτείς όλα σου τα μυστικά και θα μάθουν πράγματα που ξέρει μόνο η παιδική σου φίλη.

Αναρωτήσου εάν οι συνάδελφοί σου έχουν όρεξη να ακούν κάθε μέρα τόσες λεπτομέρειες για την προσωπική σου ζωή.

Και εάν δεν σε απασχολεί η φήμη σου και η όρεξη των υπολοίπων, σκέψου πώς θα νιώσεις εάν στο μέλλον φύγεις απ’ αυτή τη δουλειά και όλοι οι πρώην συνάδελφοί σου γνωρίζουν χαρτί και καλαμάρι τι συμβαίνει στη ζωή σου.

The post Σ’ ενδιαφέρει η επαγγελματική σου φήμη; Τότε σταμάτα να κάνεις αυτά! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα