Αύξηση στο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των δημοσίων υπαλλήλων

08:34 25/2/2016 - Πηγή: iPop

Αυξάνεται το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε την Τετάρτη στην Βουλή στο νομοσχέδιο του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με την τροπολογία, αλλάζει το όριο ηλικίας και δίνεται η δυνατότητα στους δημοσίους υπαλλήλους να παραμένουν στο Δημόσιο μέχρι τα 67 τους χρόνια, ενώ μέχρι πρότινος γινόταν υποχρεωτική απόλυση σ’ όσους έκλειναν τα 60 τους χρόνια και είχε 35 έτη δημόσιας υπηρεσίας.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο «Ελεύθερος Τύπος», οι εργαζόμενοι που

δεν συνταξιοδοτούνται με δημοσιοϋπαλληλικές διατάξεις, θα απολύονται υποχρεωτικά στα 62 τους, αφού έχουν 40 χρόνια εργασίας.

Διαφορετικά θα πρέπει να εργάζονται μέχρι να φθάσουν τα 40 τους χρόνια. Βέβαια αν δεν τα φθάσουν στα 67 τους, και πάλι θα απολυθούν υποχρεωτικά.

Η διάταξη που ίσχυε μέχρι πρότινος όριζε αυτοδίκαιη απόλυση στα 60 με 35 χρόνια εργασίας και δυνατότητα του υπαλλήλου να παραμείνει, εάν το επιθυμεί.

Οι δανειστές όμως δεν συμφώνησαν κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα την τροπολογία. Αυτό δεν ισχύει για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης με βάση το όριο ηλικίας.

Η τροπολογία που φέρει την υπογραφή των κ.κ. Τσακαλώτου και Κουρουμπλή ορίζει πως:

Ο υπάλληλος απολύεται αυτοδικαίως από την υπηρεσία με τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας του.Η παράγραφος 2 του άρθρου 155 του κώδικα δημοσίων υπαλλήλων (σ.σ.: που προέβλεπε την απόλυση στα 60 με 35 έτη) καταργείται.

The post Αύξηση στο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των δημοσίων υπαλλήλων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα