Επίσημη ανακοίνωση ΝΑΤΟ για την έναρξη των επιχειρήσεων στο Αιγαίο (Video)

07:44 25/2/2016 - Πηγή: iPop

Αφού έγινε γνωστό ότι την Παρασκευή θα ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ προχώρησε και στην επίσημη ανακοίνωσης της έναρξης της δραστηριοποίησης της συμμαχίας.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ γνωστοποίησε πως «τα κράτη μέλη του NATO αποσαφήνισαν λεπτομέρειες σχετικά με την επιχείρηση

του Συμφώνου στο Αιγαίο με στόχο να μειωθεί η εισροή προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη από τη Μέση Ανατολή».

Τονίζοντας για ακόμα μια φορά τον ρόλο της συμμαχίας, ξεκαθάρισε ότι «θα συμμετάσχουμε στις διεθνείς προσπάθειες για να αποκόψουμε τις γραμμές παράνομης διακίνησης και παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο Πέλαγος. Τα πλοία θα διαβιβάζουν πληροφορίες στα λιμενικά σώματα και σε άλλες εθνικές αρχές της Ελλάδας και της Τουρκίας».

Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ, πρόσθεσε, θα αναγνωρίζουν, θα επιτηρούν και θα παρακολουθούν την περιοχή, ενώ θα είναι σε στενή επικοινωνία με τη Frontex.

Ποιο είναι το καθήκον του ΝΑΤΟ; «Το καθήκον του NATO δεν είναι να αναγκάζει πλεούμενα να γυρίζουν πίσω. Θα διαβιβάζουμε πληροφορίες κρίσιμης σημασίας, ώστε να διευκολύνουμε τις ακτοφυλακές της Ελλάδας και της Τουρκίας, όπως και τη FRONTEX, να εκτελούν την αποστολή τους πιο αποτελεσματικά».

Όσοι πρόσφυγες διασώζονται κι έχουν προέλθει από την Τουρκία, θα επιστρέφουν εκεί, επανέλαβε ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Τέλος, είπε πως θα επιτηρούν και τα σύνορα Τουρκίας- Συρίας, προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια στην Τουρκία για την αντιμετώπιση των προσφυγικών κυμάτων.

The post Επίσημη ανακοίνωση ΝΑΤΟ για την έναρξη των επιχειρήσεων στο Αιγαίο (Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα