Τετ-α-τετ Τσίπρα με αγρότες- Ποιοι δρόμοι άνοιξαν;

07:29 25/2/2016 - Πηγή: iPop

Μπορεί στην αρχή να μην ήταν σύμφωνος, όμως τελικά υποχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας κι έτσι στις 10:30 συναντάει εκπροσώπους των αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας, οι οποίοι πάνε στην συνάντηση οπλισμένοι με πέντε αιτήματα. Την ίδια στιγμή, μετά την παρέμβαση του Αρείου Πάγου, κάποιοι δρόμοι ανοίγουν, όμως κάποιοι άλλοι παραμένουν αποκλεισμένοι, με τους αγρότες να προχωρούν ακόμα και σε κλείσιμο λιμανιών και τραπεζών.

Ο

Αλέξης Τσίπρας την Τετάρτη μιλώντας από το βήμα της Βουλής έκανε νέο κάλεσμα σε διάλογο, λέγοντας:

Πιστεύω ότι οι αγώνες που έχουν αποτέλεσμα είναι αυτοί που δεν στρέφονται στα δικαιώματα του κοινωνικού συνόλου, συνεπώς δεν μπορώ παρά να απευθύνω κάλεσμα στη συνέχιση του διαλόγου ώστε να βρεθούν λύσεις. Εγώ τους καλώ εκ νέου, ακόμα και τους αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, που γνωρίζω ότι έγνοια τους είναι οι μικρομεσαίοι και ελπίζω επί τούτου να βρούμε λύση γιατί στα υπόλοιπα ζητήματα έχουμε μεγάλες διαφωνίες και είναι γνωστό

Τα πέντε αιτήματα των αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας:

Ν’ αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.Να καταργηθεί η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κ.λπ.Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.Κατάργηση του φόρου στο κρασί. Ν’ αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

Οι αγρότες από τον Ισθμό της Κορίνθου αποχώρησαν με αποτέλεσμα να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό.

Και οι αγρότες στα μπλόκα στην κοιλάδα των Τεμπών αλλά και τη γέφυρα του Πηνειού στην διασταύρωση με το Στόμιο επιτρέπουν από χθες την διέλευση των οχημάτων σε ένδειξη καλής θελήσεως, ενώ δεν είναι ακόμα γνωστό το πώς θα κινηθούν στην συνέχεια.

Ανυποχώρητοι οι Κρητικοί

Ιδιαίτερα σκληρή στάση φαίνεται πως κρατούν οι Κρητικοί αγρότες, οι οποίοι αποφάσισαν πως από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινούν νέο γύρο κινητοποιήσεων, προχωρώντας σε συγκεντρώσεις έξω από τράπεζες και αποκλεισμό τελωνείων.

Αλλά και οι αγρότες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοίνωσαν πως την Πέμπτη θα κάνουν κατάληψη στην ΔΟΥ Ξάνθης, ενώ τη Δευτέρα θα αποκλείσουν το τελωνείο.

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Τετ-α-τετ Τσίπρα με αγρότες- Ποιοι δρόμοι άνοιξαν; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα