Αυτός είναι ο μεγαλύτερος μύθος για το IQ

17:11 24/5/2017 - Πηγή: iPop

Ο μεγαλύτερος μύθος για το IQ έρχεται να δώσει απαντήσεις σε αναπάντητα ερωτήματα που μας βασανίζουν χρόνια!

Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί αυτός ο τύπος που πηγαίνατε στο σχολείο και ήταν ο πιο έξυπνος του έτους σου δεν είναι ένας από αυτούς που διοικούν τη χώρα αλλά αντίθετα έχει κολλήσει σε μία αδιέξοδη δουλειά; Και όμως, αποδεικνύεται ότι το IQ δεν είναι τόσο σημαντικό προγνωστικό της επιτυχίας. Τουλάχιστον, σύμφωνα μ’ έναν εμπειρογνώμονα!

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Angela Duckworth, το μυστικό της επιτυχίας είναι η επιμονή. Η Duckworth έχει περάσει χρόνια μελετώντας τους

ανθρώπους, για να βρει ότι το παλιό ιδίωμα «η σκληρή δουλειά κτυπά το ταλέντο όταν το ταλέντο δεν δουλεύει σκληρά» είναι αλήθεια.

Μιλώντας στο Forbes, η Duckworth εξήγησε ότι δεν ήταν ακαδημαϊκή ανδρεία ή το IQ που ήταν καλός προγνωστικός παράγοντας της μελλοντικής επιτυχίας αλλά …ήταν αυτός ο συνδυασμός πάθους και επιμονής που έκανε τους ψηλούς επιδότες ξεχωριστούς.

Εκτός από την ανθεκτικότητα και τη σκληρή δουλειά, το πάθος είναι απαραίτητο για να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με τις αντιξοότητες.

Η Duckworth διαπίστωσε ότι το ταξίδι στην επιτυχία ήταν εξίσου σημαντικό με τα τελικά αποτελέσματα. Το πάθος τους ήταν διαρκές. Τα ταλέντα ουσιαστικά είναι το αποτέλεσμα από το πόσο γρήγορα βελτιώνονται οι ικανότητές σου όταν επενδύεις στην προσπάθεια. Το επίτευγμα είναι αυτό που συμβαίνει όταν παίρνεις τις δεξιότητές σου και τις χρησιμοποιείς.

Η Duckworth πιστεύει ότι η προσπάθεια είναι διπλάσιας σημασίας από το ταλέντο ή την ικανότητα. Μιλώντας στο Freakonomics η Duckworth είπε:

Θέλω να επαναπροσδιορίσω τη μεγαλοφυία, αν το θέλει και ο άλλος

«Νομίζω ότι οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τη λέξη μεγαλοφυία για να χαρακτηρίσουν κάποιον που έχει ένα πνευματικό δώρο πολύ μεγαλύτερο από αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν σε μια δεδομένη κατηγορια, στη μουσική ή στα μαθηματικά, στην εκτέλεση ή στον χορό.

Και από αυτή τη φυσική ικανότητα, θα ξεπεράσουν πολύ τους υπόλοιπους, σχεδόν θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το πεπρωμένο τους.

«Νομίζω ότι αυτό είναι που οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη λέξη μεγαλοφυία για να το χαρακτηρίσουν! Και έπειτα όλοι έχουν λίστα των geniuses που σκέφτονται, όπως ο Μότσαρτ ή ο Αϊνστάιν» λέει η ίδια και προσθέτει:

Θέλω να ορίσω τη μεγαλοφυΐα ως κάτι που επιτελείτε στον εαυτό σας σε αντίθεση με κάτι που σας έχει δοθεί

The post Αυτός είναι ο μεγαλύτερος μύθος για το IQ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα