Αυτός είναι ο καμικάζι που σκόρπισε τον θάνατο στο Manchester

18:49 23/5/2017 - Πηγή: iPop

Ταυτοποιήθηκε απ’ τις βρετανικές Αρχές ο καμικάζι που σκόρπισε τον θάνατο στο Manchester το βράδυ της Δευτέρας ως Salman Abedi.

Ο άνδρας ήταν 23 ετών και προκάλεσε τον θάνατο 22 ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμα 59, ανάμεσα στους οποίους είναι πολλά παιδιά και έφηβοι.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ο Abedi ήταν Βρετανός πολίτης, με καταγωγή απ’ τη Λιβύη. Ο ίδιος φέρεται να ήταν μεγαλωμένος στο Manchester, μαζί με τα τρία αδέλφια

του.

Θυμίζουμε πως η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης, ωστόσο, οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ τονίζουν πως δεν έχουν καταφέρει να επιβεβαιώσουν την ευθύνη.

Μιλώντας νωρίτερα στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC, η Theresa May σημείωσε πως η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφαλείας συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να εξακριβώσουν εάν άλλα πρόσωπα εμπλέκονται στην επίθεση αυτοκτονίας στο Manchester.

Θυμίζουμε ότι ήδη από το μεσημέρι της Τρίτης έχει γίνει γνωστή η σύλληψη ενός 23χρονου ατόμου, χωρίς να έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες.

«Ενημερώνομαι από την αστυνομία για την εξέλιξη των ερευνών που συνεχίζονται και τόσο οι αστυνομικές αρχές όσο και οι υπηρεσίες ασφαλείας εργάζονται, προφανώς, με στόχο να επιβεβαιώσουν εάν μια μεγαλύτερη ομάδα ανθρώπων ενεπλάκη στο συγκεκριμένο περιστατικό», συμπλήρωσε η Theresa May.

H επίθεση έγινε λίγα λεπτά με τη λήξη της συναυλίας της Ariana Grande στο Manchester Arena. Ο Abedi πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, με αποτέλεσμα να γίνει μια δυνατή έκρηξη, η οποία προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων. Ο ίδιος σκοτώθηκε στο σημείο της έκρηξης, όπως επιβεβαίωσαν οι Αρχές.

Ανάμεσα στους νεκρούς και τους τραυματίες βρίσκονται παιδιά και έφηβοι, καθώς η τραγουδίστρια έχει μεγάλο νεανικό κοινό. Δεν είναι λίγα τα παιδιά που ακόμα αγνοούνται και οι γονείς τους επιχειρούν να τα εντοπίσουν μέχρι αυτή την ώρα.

Διαβάστε εδώ όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την τρομοκρατική επίθεση στο Manchester.

Διαβάστε ακόμα:

Θρήνος για τα θύματα του τρομοκρατικού στο Manchester | Κραυγή αγωνίας για τους αγνοούμενους

The post Αυτός είναι ο καμικάζι που σκόρπισε τον θάνατο στο Manchester appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα