Κυριάκο, το τσάκισμα της διαπλοκής του Τσίπρα θα φέρει την αυτοδυναμία!

Πριν από μερικές ημέρες σε ένα βαρυσήμαντο άρθρο του το Antinews είχε προτρέψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τα βάλει με τους ολιγάρχες και να κερδίσει το παιχνίδι. «Κυριάκο, τσάκισε την διαπλοκή της κυβέρνησης και πάρε το παιχνίδι!», έλεγε ο τίτλος και μέσα στο κείμενο αναφερόταν: «Αν λοιπόν ο Μητσοτάκης θέλει να παίξει στο ίδιο επίπεδο με τον Τσίπρα ας του κάνει τις ερωτήσεις που πρέπει. Για τον Σαββίδη, τον Μπόμπολα, τον Κόκκαλη

τους υπόλοιπους επιχειρηματίες που έχει κλείσει deal η κυβέρνηση. Αυτή είναι η πραγματική διαπλοκή και είναι πιο αληθινή απ’ οτιδήποτε».

Οι εξελίξεις μας δικαιώνουν. Η νέα διαπλοκή που στήνεται με παλιά υλικά, υπερχρεωμένους νταβατζήδες και νεόκοπους ή νεόπλουτους επιχειρηματίες επιταχύνει και τις εξελίξεις. Και δημιουργεί νέα πολιτικά, επιχειρηματικά και μιντιακά παιχνίδια που ίσως δεν έχουν ξαναγίνει. Η συμφωνία για το Mega, ο έλεγχος του καναλιού από τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Ιβάν Σαββίδη αλλά και οι φήμες ότι η πλευρά Μαρινάκη ετοιμάζεται να μην επιτρέψει να γίνει κάτι τέτοιο, φέρνει τα πάνω – κάτω. Αν και άλλες πληροφορίες λένε ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αποχωρεί σταδιακά από την Ελλάδα και δεν θα ήθελε να εμπλακεί στα ΜΜΕ.

Υπάρχει πάντα και η πλευρά της οικογένειας Βαρδινογιάννη, πώς θα αντιδράσει και τι θα κάνει τώρα που μπαίνει ένας νέος παίκτης, απρόβλεπτος στο παιχνίδι.

Η Νέα Δημοκρατία, όπως και το ΠΑΣΟΚ, έχουν τεράστιες ευθύνες για το κατάντημα της χώρας. Κυρίως γιατί η λέξη διαπλοκή στα χρόνια τους έγινε κυρίαρχο θέμα σε όλη την Ελλάδα. Και γιατί ουκ ολίγοι νταβατζήδες και εθνικοί προμηθευτές μεγάλωσαν, γιγαντώθηκαν και τσάκισαν την πατρίδα μας με την ανοχή των δύο κομμάτων.

Τώρα ξαναστήνεται ένα νέο σκηνικό πολέμου ολιγαρχών οι οποίοι θέλουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της νέας Ελλάδας, της χρεοκοπημένης που όμως κάποια στιγμή θα κάνει restart, θα έχει μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες, θα ξαναγεννηθεί νέο χρήμα. Ξαναστήνεται αυτό που ουσιαστικά είχε καταρρεύσει τον τελευταίο καιρό λόγω έλλειψης χρημάτων, δηλαδή ένα βασίλειο αντικρουόμενων ολιγαρχών στην Κολομβία των Βαλκανίων.

Δυστυχώς, κανείς δεν περίμενε ότι στη χώρα αυτή θα έβαζαν κάποιοι μυαλό και δεν θα έκαναν ξανά τα ίδια. Και δυστυχώς γίνονται και πάλι τα ίδια και χειρότερα. Εθνικοί νταβατζήδες, συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, προκλητική συμπεριφορά επιχειρηματιών και πολιτικών, κάλυψη ανθρώπων που θα έπρεπε να είναι στη φυλακή, ποδηγέτηση της δικαιοσύνης στις ορέξεις της κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι γόνος μιας μεγάλης πολιτικής οικογένειας που έχει σφραγίσει τη σύγχρονη ιστορία του τόπου, δυστυχώς τις περισσότερες φορές με τον χειρότερο τρόπο. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η Ντόρα κάτι ξέρουν από αυτά.

Ως ένας νέος άνθρωπος που οραματίζεται μια καλύτερη Ελλάδα έχει μια χρυσή ευκαιρία. Να συμβάλει στην αλλαγή της χώρας με πρώτο μέλημα τον πόλεμο κατά των ολιγαρχών. Να τσακίσει τη διαπλοκή και να αποκαλύψει τι συμβαίνει στη χώρα αυτή την περίοδο. Από τις σχέσεις επιχειρηματιών με τον Τσίπρα μέχρι τις σχέσεις δήθεν δεξιών που έχουν προσκυνήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνούν μαζί του.

Αν το κάνει αυτό ο Κυριάκος όχι μόνο θα καθαρίσει το δικό του όνομα αλλά θα κερδίσει το παιχνίδι δια παντός. Μπορεί να το κάνει; Θέλει κότσια και κυρίως θέλει ανθρώπους που θα έχουν κοχόνες να το πράξουν μαζί του. Δεν θέλει... πολιτικούς ντιντήδες. Αλλά πολιτικούς με πυγμή, καθαρούς και αποφασισμένους.

Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν τέτοιοι στη ΝΔ, η ελπίδα άλλωστε πεθαίνει τελευταία. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι αν κι αυτή τη φορά δεν πάρουν το μάθημά τους οι νταβατζήδες τότε δεν υπάρχει σωτηρία...

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα