Αυξήθηκαν τα ληξιπρόθεσμα τα τελευταίο έτος

10:50 15/3/2016 - Πηγή: iPop

Αύξηση της τάξεως του 14,7% παρουσίασαν τα ληξιπρόθεσμα τονίζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων η οποία ξεκινά νέους ελέγχους και «σαφάρι» με στόχο να εισπράξει τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα 4,3 εκατομμύρια αγγίζουν οι φορολογούμενοι οι οποίοι χρωστούν με το συνολικό ποσό στην εφορία να αγγίζει τα 86,3 δισ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το κράτος μπορεί να εισπράξει μόνο τα 10,13 δισ. ευρώ, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως την περίοδο 2014 – 2015 οι εφορίες αλλά και τα ελεγκτικά κέντρα κατάφεραν να πραγματοποιήσουν 1.613.122 κατασχέσεις σε καταθέσεις

και εισοδήματα οφειλετών του Δημοσίου. Τα εν λόγω στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η έκθεση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για το 2015 και ο προγραμματισμός δράσεων και έργων για το 2016 ο οποίος προβλέπει και την επιβράβευση των συνεπών φορολογουμένων, αλλά και «σκανάρισμα» δανείων, καταθέσεων και χρηματιστηριακών συναλλαγών.

Βασικός στόχος της Κυβέρνησης συνεχίζει να παραμένει η πάταξη της φοροδιαφυγής.

Η Κυβέρνηση αναμένεται να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να βάλει στα ταμεία του κράτους τα χρωστούμενα. Βέβαια, αναμένεται να επιχειρηθεί και ενίσχυση της εκούσιας συμμόρφωσης των φορολογουμένων που εμφανίζουν για πρώτη φορά ληξιπρόθεσμες οφειλές, σε ποσοστό τουλάχιστον 40%.

The post Αυξήθηκαν τα ληξιπρόθεσμα τα τελευταίο έτος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα