Αυτή είναι η πιο λάθος στιγμή για να ξεκινήσεις μια σχέση

20:48 7/6/2021 - Πηγή: iPop

Οι σχέσεις είναι δύσκολες. Αυτό έχουμε καταλάβει τόσο από την εμπειρία μας όσο και απ’ τους φίλους μας που παλεύουν στην προσωπική τους ζωή. Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι για τους οποίους οι σχέσεις μπορεί να είναι δύσκολες, αλλά νομίζω ότι οι σχέσεις συχνά αποτυγχάνουν λόγω των συναισθημάτων που κουβαλάμε μέσα μας από προηγούμενες εμπειρίες μας. Μπορεί να υπάρξει, λοιπόν, μια λάθος στιγμή για να ξεκινήσεις μια σχέση; Μα φυσικά και παρακάτω θα σου αναλύσουμε ποια είναι αυτή.

Αυτά τα συναισθήματα που σου περιγράψαμε παραπάνω μπορεί να έχουν προκύψει από οτιδήποτε, από ανασφάλειες

δικές μας και κακή αυτοεκτίμηση έως από προηγούμενες τοξικές σχέσεις και τραύματα της παιδικής ηλικίας. Το να ζούμε με αυτά τα συναισθήματα και τις πληγές μέσα μας μπορεί να γίνει δύσκολο.

Έτσι, μερικές φορές πιστεύουμε ότι το να βρούμε έναν σωστό άνθρωπο και να ξεκινήσουμε μια σχέση μαζί του, θα μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα. Κι αυτό διότι οι υγιείς σχέσεις μας κάνουν να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας -νιώθουμε ότι μας αγαπάνε και μας φροντίζουν.

Ωστόσο, είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεκινήσεις μια υγιή σχέση εάν δεν νιώθεις καλά με σένα και υπάρχουν λόγοι γι’ αυτό.

Όλες οι σκέψεις που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις όταν ξεκινάς μια νέα σχέση

Ο πιο βασικός λόγος βασίζεται στον κανόνα του αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου, πώς μπορείς να αγαπάς κάποιον άλλο.

Αυτή η φράση είναι τόσο πολυδιαβασμένη και χιλιοειπωμένη που μπορεί να μην σου κάνει αίσθηση… Αλλά κρύβει μια μεγάλη αλήθεια. Μπορεί να έχεις όλες τις καλές προθέσεις, αλλά αν δεν είσαι καλά με εσένα, με τον ένα ή άλλο τρόπο θα πληγώσεις τον σύντροφό σου, όχι επειδή το θέλεις, αλλά πραγματικά επειδή δεν θα αντέχεις αυτή τη σχέση.

Η σχέση σου με τον εαυτό σου είναι η πιο σημαντική σου σχέση, γιατί πάνω σε αυτή τη σχέση χτίζεις τις σχέσεις σου με όλους γύρω σου.

Το να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου θέλει πολλή δουλειά, αλλά είναι απαραίτητο βήμα για να προχωρήσεις και να είσαι ευτυχισμένη.

Εάν σε βοηθάει, μπορείς να ξεκινήσεις από σήμερα γράφοντας μια λίστα με τα πράγματα στα οποία είσαι καλή ή μια λίστα με τις καλύτερες ιδιότητές σου. Είναι σημαντικό να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και να τον επιβραβεύεις.

Ποια είναι, λοιπόν, η πιο λάθος στιγμή για να ξεκινήσεις μια σχέση;

Η πιο λάθος στιγμή για να μπεις σε μια σχέση είναι πρακτικά η στιγμή που είσαι single και δυστυχισμένη. Προσοχή, όχι στεναχωρημένη από προηγούμενο χωρισμό, αλλά δυστυχισμένη με τον εαυτό σου.

Πρέπει να γίνεις συναισθηματικά ανεξάρτητη για να μπορέσεις να εμπλακείς με υγιή τρόπο σε μια νέα σχέση. Γιατί διαφορετικά, θα είσαι εξαρτημένη από κάποιον άλλον και σε κάθε χωρισμό θα νιώθεις ότι δεν μπορείς να ζήσεις.

Μην μπερδεύεις όμως το συναισθηματικά ανεξάρτητη απ’ το απόμακρη. Ο συναισθηματικά αυτάρκης άνθρωπος δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάει και δεν εκδηλώνει την αγάπη του… Σημαίνει απλά ότι διαχειρίζεται τα συναισθήματά του με υγιή τρόπο και τα έχει καλά με τον εαυτό του, με ή χωρίς σύντροφο. Αυτό είναι το στοίχημα που πρέπει να πρτύχεις πριν προχωρήσεις στην επόμενη σχέση σου.

Αν κάνεις αυτά θα μπορέσεις να ξεκινήσεις μια νέα μακροχρόνια σχέση

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Αυτή είναι η πιο λάθος στιγμή για να ξεκινήσεις μια σχέση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα