Αυτή είναι η ανθρώπινη ηλικία του σκύλου σου και τόσα χρόνια την υπολογίζεις λάθος!

15:38 3/7/2020 - Πηγή: iPop

Θες να υπολογίσεις κι εσύ την ανθρώπινη ηλικία του σκύλου σου; Νομίζεις πως ένα έτος σκύλου ισούται με επτά ανθρώπινα; Μάλλον κάνεις λάθος. 

Πολλά έχουν ειπωθεί κατά καιρούς για την ανθρώπινη ηλικία του σκύλου, με τους περισσότερους να πιστεύουν ότι ένας σκύλος ενός έτους ισούται με 7 χρονών σε ανθρώπινα χρόνια. Ωστόσο, οι ερευνητές έκαναν μια καινούργια ανακάλυψη.

Τα ευρήματα μιας έρευνας έδειξαν ότι ένα κουτάβι ενός έτους είναι στην πραγματικότητα περίπου 30 σε «ανθρώπινα χρόνια».

Γράφοντας στο περιοδικό

Cell Systems, ερευνητές απ’ την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια του Σαν Ντιέγκο περιγράφουν πώς επικεντρώθηκαν στις επιγενετικές αλλαγές στο DNA -τροποποιήσεις που δεν αλλάζουν την αλληλουχία DNA αλλά μπορούν να ενεργοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν τα γονίδια.

Πότε πρέπει να πας τον σκύλο σου στον κτηνίατρο -Σημάδια SOS! 

Η ομάδα εξέτασε τον τρόπο με τον οποίο συγκεκριμένα μόρια, που ονομάζονται ομάδες μεθυλίου, συσσωρεύτηκαν σε ορισμένες περιοχές του ανθρώπινου γονιδιώματος με την πάροδο του χρόνου και τα συνέκρινε με το πώς συσσωρεύτηκαν σε παρόμοιες περιοχές στο γονιδίωμα του σκύλου.

Τα αποτελέσματα, τα οποία βασίζονται σε γενετικά δεδομένα από περίπου 100 Labrador Retrievers -από κουτάβια σε ηλικιωμένα σκυλιά- αποκαλύπτουν ότι κάθε έτος σκύλου δεν είναι ισοδύναμη με επτά ανθρώπινα χρόνια.

Αντ’ αυτού, τα σκυλιά εμφανίζουν πολύ ταχύτερη συσσώρευση ομάδων μεθυλίου στο γονιδίωμά τους από ό,τι οι άνθρωποι εντός του πρώτου έτους τους, υποδηλώνοντας ότι γερνούν με πολύ ταχύτερο ρυθμό. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, το ποσοστό γήρανσης σε σκύλους, σε σύγκριση με τον άνθρωπο, επιβραδύνεται.

Pexels

Μάλιστα, η ανθρώπινη ηλικία ενός σκύλου ενός έτους θα ήταν τα 30 χρόνια, ενώ μέχρι την ηλικία των τεσσάρων θα ήταν περίπου 54 ετών στα «ανθρώπινα χρόνια», και έως 14 θα ήταν ισοδύναμος ηλικιακά με τον άνθρωπο στα μέσα της δεκαετίας του 70.

Η μέθοδος για να υπολογίσεις την ηλικία του σκύλου είναι λιγάκι περίπλοκη.

Για να υπολογίσεις την ηλικία, θα πρέπει να πολλαπλασιάσεις τον φυσικό αλγόριθμο της ηλικίας του σκύλου με το 16 και μετά να προσθέσεις 31. Η εξίσωση: 16 x ln (η ηλικία του σκύλου σε ανθρώπινα έτη) + 31.

Φυσικά, η ομάδα που έκανε την έρευνα ισχυρίζεται πως αυτό πρέπει να επαληθευτεί και στις υπόλοιπες ράτσες σκύλων.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες πώς θα υπολογίσεις την “ανθρώπινη” ηλικία του σκύλου σου:

Ο πιο απλός τρόπος να υπολογίσεις την “ανθρώπινη” ηλικία του σκύλου σου!

Photo: unsplash/Mitchell Orr

Το άρθρο Αυτή είναι η ανθρώπινη ηλικία του σκύλου σου και τόσα χρόνια την υπολογίζεις λάθος! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα