3 πράγματα που κάθε wannabe ή νέα μανούλα πρέπει να γνωρίζει

12:24 3/7/2020 - Πηγή: iPop

Αν είσαι wannabe μανούλα ή νέα μανούλα, σίγουρα θα έχεις πολλές απορίες σχετικά με τη γέννα και την πρώτη περίοδο με το μωρό. Όσο και να έχεις διαβάσει, έχεις τα μάτια σου και τα αυτιά σου ανοιχτά για νέες πληροφορίες! Και πολύ καλά κάνεις, γιατί παρακάτω θα μάθεις 3 σημαντικά πράγματα που πρέπει να ξέρεις εάν είσαι έγκυος ή εάν γέννησες πρόσφατα.

Φυσικά, ο καλύτερος τρόπος να ενημερωθείς γι’ αυτή την υπέροχη περίοδο της ζωής σου είναι απ’ τον γιατρό σου, αλλά μπορείς να πάρεις αυτές τις πληροφορίες, να κρατήσεις όσες

σ’ ενδιαφέρον και να συζητήσεις περαιτέρω με τον γιατρό σου. Είσαι έτοιμη να κρατήσεις σημειώσεις;

Πράγματα που πρέπει να ξέρεις εάν είσαι έγκυος ή εάν έγινες πρόσφατα μανούλαΟ σωστός τρόπος θηλασμού

Οι γιατροί προτείνουν τους πρώτους 6 μήνες της ζωής του παιδιού, το παιδί να θηλάζει αποκλειστικά και να μην καταναλώνει κι άλλα πράγματα, όπως νερό ή χυμούς.

Το πώς θα γίνει ο θηλασμός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ώστε να είσαι και εσύ και το μωρό άνετα:

Το πηγούνι του μωρού σου πρέπει να αγγίζει σταθερά το στήθος σου.Το στόμα του μωρού πρέπει να είναι ανοιχτό.Θα πρέπει να βλέπεις πιο πολύ σκούρο δέρμα απ’ το στήθος σου πάνω από το πάνω χείλος του μωρού σου από ό,τι κάτω από το κάτω χείλος του.Δεν πρόκειται να σε βλάψει όσο θηλάζει.Τα μάγουλα του μωρού σου πρέπει να παραμένουν στρογγυλά κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

PixabayΓιατί μπορεί να έχεις “ψεύτικα” σημάδια τοκετού;

Κοντά στον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης, μπορεί να αρχίσεις να παρατηρείς κάποια συστολή και σύσφιξη της μήτρας σου ανά διαστήματα. Αυτές οι συσπάσεις είναι συνήθως ανώδυνες και επικεντρώνονται στην κοιλιά σου.

Μπορούν να συμβούν πιο συχνά εάν είσαι κουρασμένη ή αφυδατωμένη ή ακόμα και μετά από μεγάλες βόλτες.

Η διέγερση του μαστού μπορεί να επιταχύνει τον τοκετό

Η διέγερση των θηλών σου μπορεί να προκαλέσει συσπάσεις στη μήτρα σου. Αυτό συμβαίνει λόγω της παραγωγής οξυτοκίνης. Είναι η ίδια ορμόνη που αναγκάζει το στήθος σου να εξαγάγει το γάλα. Μπορείς να διεγείρεις μόνη σου τις θηλές σου ή να δοκιμάσεις να χρησιμοποιήσεις μια αντλία μαστού.

Pexels

Οι γιατροί προτείνουν να ξεκινήσεις λίγα λεπτά την ημέρα μετά τις 38 εβδομάδες και να καταλήξεις σε 20 λεπτά μετά τις 40 εβδομάδες.

Σε κάθε σύσπαση, σταμάτα τη διέγερση και εισέπνευσε ήρεμα και βαθιά.

Ελπίζουμε οι συμβουλές μας να σε βοήθησαν! Να απολαύσεις αυτή την μοναδική περίοδο της ζωής σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Όσα δε φανταζόμουν ότι θα ζήσω όταν γίνω μαμά

Το άρθρο 3 πράγματα που κάθε wannabe ή νέα μανούλα πρέπει να γνωρίζει εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα