Αυτές είναι οι ράτσες σκύλων που αντέχουν τη ζέστη!

14:27 8/8/2019 - Πηγή: iPop

Η θερμοκρασία έχει ανέβει αισθητά και δεν ταλαιπωρούμαστε μόνο εμείς αλλά ταλαιπωρούνται και τα αδέσποτα σκυλάκια και τα κατοικίδια ζώα. Ποια είναι οι ράτσες σκύλων που αντέχουν τη ζέστη;

Υπάρχουν σκυλάκια που υποφέρουν από τη ζέστη, λαχανιάζουν και βγάζουν τη γλώσσα τους καθώς είναι ένας μηχανισμός να διατηρούν τη θερμοκρασία του σώματός τους. Από την άλλη, υπάρχουν και μερικές ράτσες σκύλων που αντέχουν τη ζέστη περισσότερο από άλλα.

Σε γενικές γραμμές, τα κουτάβια που διαχειρίζονται καλύτερα τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, έχουν συνηθίσει σε αντίστοιχα κλίματα, έχουν πιο κοντό

τρίχωμα ή μια σωματική διάπλαση που ψύχει αποτελεσματικά τον αέρα καθώς αναπνέουν.

Ποιες είναι οι ράτσες σκύλων που αντέχουν τη ζέστη;Chihuahua

unsplash/Alicia Gauthier

Μια γλυκιά ράτσα, όπως όλες οι υπόλοιπες! Έχουν περάσει αιώνες από τότε που αυτές οι ράτσες περνούσαν ώρες και μέρες κάτω απ’ τον ήλιο του Μεξικού κι έγιναν «ανθεκτικά» στη ζέστη. Στην πραγματικότητα, ακόμη και σε κρύες βραδιές το καλοκαίρι ίσως είναι καλό να τους προσφέρουμε ένα… πουλόβερ!

Δαλματίας

unsplash/Craventure Media

Υπάρχουν 101 τρόποι που δεν μπορούμε να σταματήσουμε να αγαπάμε αυτά τα σκυλιά! Και, ναι είναι στη λίστα με τα σκυλιά που έχουν μεγάλη αντοχή και είναι πιο «ανθεκτικά». Το τρίχωμά τους είναι εξαιρετικά πυκνό και κοντό και αυτό τα βοηθά να παραμένουν δροσερά ακόμη και τις πιο ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

Doberman Pinscher

unsplash/Jordan Whitt

Αυτά τα σκυλιά είναι super cool αλλά κυρίως… έχουν κοντό τρίχωμα, δυνατούς μυς, ενώ είναι πολύ αθλητικά σκυλιά. Και αυτό σημαίνει ότι ακόμη και η άσκηση στον ήλιο για αυτά τα σκυλιά δεν είναι ζήτημα, αφού έχουν τρομερές αντοχές.

Border Collie

unsplash/Baptist Standaert

To moto τους θα μπορούσε να είναι… «work hard, play hard». Αυτά τα σκυλιά έχουν απεριόριστη ενέργεια, επομένως δώστους κάτι να κάνουν, ακόμη κι αν αυτό είναι να κυνηγούν απλώς… ένα ξυλάκι! Θεωρείται μια πολύ υγιής ράτσα με μεγάλες αντοχές ακόμη και τις πιο ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

Whippet

unsplash/Mitchell Orr

Είναι μικρά και πολύ γρήγορα «δαιμόνια»! Έχουν πολύ λεπτό και κοντό τρίχωμα, παράλληλα με βαθιές κοιλότητες στο στήθος που τα κάνουν να δροσίζονται ακόμη κι αν κάθονται με τις ώρες κάτω από τον ήλιο.

Δες πώς περνά το καλοκαίρι του ένας σκύλος… διαβάζοντας αυτό το γράμμα γραμμένο από σκύλο!

Photo: unsplash/Tadeusz Lakota

Το άρθρο Αυτές είναι οι ράτσες σκύλων που αντέχουν τη ζέστη! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα