Αυτές είναι οι κακές σου συνήθειες όταν οδηγάς…

08:32 18/11/2014 - Πηγή: iPop

Στην Ελλάδα έχουμε ένα κακό συνήθειο… θεωρούμε πως όταν οδηγάμε ο δρόμος μας ανήκει! Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν μας ανήκει, οπότε θα έπρεπε να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, να τηρούμε τους κανόνες του ΚΟΚ, να μην ασχολούμαστε με άλλα πράγματα και κυρίως να σεβόμαστε τους υπόλοιπους που κυκλοφορούν στο δρόμο!

Η καλύτερη συμβουλή που έχουμε ακούσει είναι πως «όλοι θέλουν να σε τρακάρουν και εσύ πρέπει να τους αποφύγεις»! Και αυτή πρέπει να είναι και η δική σου σκέψη!

Ποιες

είναι όμως, οι κακές σου συνήθειες όταν οδηγάς;

Παίζεις με το κινητό σου και οδηγάς

Ο Νο 1 παράγοντας των τελευταίων ετών για ατυχήματα αλλά και δυστυχήματα είναι το κινητό. Δεκάδες διαφημίσεις εξηγούν την επικινδυνότητα του αλλά εσύ συνεχίζεις να το αγνοείς! Όσο καλό τυφλό σύστημα και να ξέρεις, θα κοιτάξεις έστω και για μερικά δευτερόλεπτα την οθόνη σου, και τότε μπορεί αν συμβεί το μοιραίο! Άσε το κινητό στην τσάντα και βγάλτο όταν παρκάρεις! Αν πάλι είναι τόσο κρίσιμο να στείλεις μήνυμα, κάνε στην άκρη, άναψε τα αλάρμ σου, επικοινώνησε και ξανά άφησε το στην άκρη! Αν πάλι δεν μπορείς να μην απαντήσεις αυτή την τόσο σημαντική κλήση –από την κολλητή σου που τσακώθηκε για 4542η φορά με τον σύντροφό της…- τότε φόρα ένα handsfree, αν και η πιο σοφή κίνηση είναι να την πάρεις όταν φτάσεις στο προορισμό σου!

Κάνεις πράξη το multitasking

Αν και το multitasking σε γενικές γραμμές είναι αξιοθαύμαστο, όταν είσαι στο τιμόνι καλό θα ήταν να μην προσπαθήσεις να βάλεις κραγιόν, να αλλάξεις το ραδιοφωνικό σταθμό που ακούς, να βρίσεις τον οδηγό που σε προσπέρασε χωρίς φλας και να οδηγήσεις ταυτόχρονα… θέλεις να σου πούμε και το γιατί δεν πρέπει να τα κάνεις όλα μαζί;

Ξεχνάς τους κανόνες του ΚΟΚ όταν πλησιάζεις το σπίτι σου

Ότι έφτασες στη γειτονιά σου δεν σημαίνει πως τα stop δεν έχουν βαρύτητα, ότι τα φλας είναι διακοσμητικά και πως αυτός που έρχεται από τα δεξιά σου δεν έχει προτεραιότητα! Με το που μπαίνεις στη γειτονιά σου δεν φοράς την μπέρτα του superman και γίνεσαι ο άνθρωπος από ατσάλι ο οποίος δεν μπορεί να πάθει τίποτα… συγγνώμη που θα στο πούμε αλλά μπορείς ακόμα να τρακάρεις και να χτυπήσεις εσύ ή ακόμα χειρότερα να χτυπήσεις κάποιον πεζό ή άλλο όχημα!

Περνάς κόκκινα φανάρια

Δεν είναι μαγκιά να περνάς κόκκινα φανάρια! Τα φανάρια, δυστυχώς για σένα, δεν είναι διακοσμητικά, διαρκούν μερικά δευτερόλεπτα και ακόμα και να έχεις αργήσει στο σημαντικότερο ραντεβού της ζωής σου ή να τρέχεις στο νοσοκομείο δεν θα σε καθυστερήσουν τόσο όσο το να τρακάρεις! Δεν είναι τυχαίο που λένε «πάω αργά γιατί βιάζομαι!».

Είσαι αγενής

Το παράθυρο του αυτοκινήτου σου δεν σε τηλεμεταφέρει σε έναν κόσμο όπου μπορείς να τσιρίζεις στους υπόλοιπους οδηγούς πόσο μ@λ@κ3ς είναι, να απλώνεις την χερούκλα σου και να τους χαιρετάς με ανοικτά τα δάχτυλα και να υποτιμάς το γυναικείο φύλο λέγοντας πως η θέση τους είναι στην κουζίνα! Συγγνώμη που θα στο πω, αλλά όταν γίνεσαι αγενής, εσύ είσαι ο μ@λ@κ@ς και εσύ γίνεσαι ρεζίλι! Το ότι έχεις πάρει ένα δίπλωμα οδήγησης δεν σου δίνει το δικαίωμα να κράζεις όσους κυκλοφορούν γύρω σου! Πιθανότατα γι αυτό που έβρισες τον άλλον το κάνεις και εσύ!!!!!!

Επιστροφή στην κεντρική σελίδα.

Επιστροφή στην κατηγορία.

The post Αυτές είναι οι κακές σου συνήθειες όταν οδηγάς… appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα