Έκανα έκτρωση! Αυτή είναι η ιστορία μου…

22:02 17/11/2014 - Πηγή: iPop

Η εκκλησία το θεωρεί έγκλημα, η κοινωνία πολλές φορές λύση ανάγκης αλλά, όπως και αν το δεις μία έκτρωση μπορεί να στιγματίσει τη ζωή μιας γυναίκας για πάντα. Ακόμα και αν το παιδί δεν γεννήθηκε ποτέ έχει πάντα θέση στη ζωή της μητέρας που το «σκότωσε». Με την πάροδο των χρόνων μεγαλώνει και αυτό μαζί της, όχι στο πλάι της αλλά στην ψυχή της.

Τότε ήμουν μικρή, γύρω στο 23 ή απλά το χρησιμοποίησα σαν μια δικαιολογία του μυαλού μου για να λυτρωθώ από τις τύψεις για αυτό που πήγαινα να κάνω. Ήμουν σε ένα κρεβάτι, μπορεί η θερμοκρασία

του δωματίου να ήταν φυσιολογική αλλά μόλις άκουσα το γιατρό να λέει πως είμαι έγκυος… πάγωσα. Ήταν μέσα, εκεί στην κοιλιά μου το μικρό σποράκι που θα μεγάλωνε και ενώ έκανα μέσα στο μυαλό μου, στιγμιαία, όνειρα για το μέλλον του και φανταζόμουν να με κοιτάζει με τα μεγάλα του μάτια και να φωνάζει «Μαμά», ήξερα πως αυτό δεν θα γίνονταν ποτέ πραγματικότητα. Η ζωή του θα τελείωνε πριν καν αρχίσει.

Η φωνή μου ακούστηκε μόνο για να ψελλίσει στον γιατρό «Πόσες μέρες έχω ακόμα;» Αυτός κατάλαβε και αμέσως μου είπε: «Είσαι τεσσάρων εβδομάδων, όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο».

Γύρισα στο σπίτι και καθόμασταν «οι δύο μας» στον καναπέ. Χάιδευα την κοιλιά μου και του ζητούσα να με συγχωρήσει. Το αγάπησα αμέσως αλλά ήξερα ότι αν γεννηθεί δεν θα τα καταφέρω. Ήμουν φοιτήτρια, δεν ήμουν έτοιμη να αλλάξω τη ζωή μου και θα ήμουν μόνη. Μόνη και αντιμέτωπη με όλους όσους δεν το ήθελαν και θα τους άλλαζε την ζωή.

Πολλές γυναίκες πασχίζουν για να αποκτήσουν το δικό τους παιδί ενώ εγώ που το είχα μέσα μου ήξερα ότι δεν θα το φέρω στη ζωή. Το αποφάσισα μέσα στα πρώτα δευτερόλεπτα από τη στιγμή που θα το έμαθα, ήξερα πως θα έκανα έκτρωση. Το ίδιο δευτερόλεπτο που πήρα αυτή την απόφαση, ήξερα πως θα μισούσα τον εαυτό μου και πως δεν θα με συγχωρούσα ποτέ… όπως και έγινε.

Η μέρα έφτασε. Ευχόμουν ο κόσμος να καταστραφεί και ο «άντρας της ζωής μου» (αυτός που μαζί του είχα το παιδί και πίστευα ότι με αγαπούσε) να έρθει και να μου φωνάξει ότι όλα θα πάνε καλά. Να πει θα είμαστε μαζί οι τρεις μας και θα τα καταφέρουμε. Αυτός δεν ήρθε ποτέ και δεν παλέψαμε τίποτα! Ο ήχος ενός μηνύματος με ξύπνησε και έλεγε: «Όλα θα πάνε καλά, δε θα μπορέσω δυστυχώς να έρθω». Αντί να τρέξω να τον βρω και να του σπάσω το κινητό στα μούτρα απλά ντύθηκα και πήγα στο νοσοκομείο μόνη … μαζί με το σποράκι μου. Αυτόν δεν τον ξαναείδα.

Με έβαλαν γρήγορα στο χειρουργείο και τα μεγάλα φώτα που με τύφλωναν, έσβησαν την ώρα που μετρούσα αντίστροφα από το δέκα προς τα κάτω. Ξύπνησα μισή ώρα αργότερα και ο γιατρός μου είπε ότι όλα πήγαν καλά. ..το θέμα ήταν για ποιον πήγαν καλά.

Τα χρόνια πέρασαν γρήγορα, με την απώλεια του μωρού μου τα βράδια να γυρνάει στο μυαλό μου και τον πόνο, αντί να απαλύνεται, να μεγαλώνει. Κάθε χρόνο που περνάει ξέρω ότι αυτό το πλασματάκι θα άλλαζε, θα μεγάλωνε και θα με γέμιζε. Υπάρχει μόνο σαν σκέψη, μια σκέψη που δεν μοιράζομαι με κανέναν και γίνεται ένα αστέρι που φωτίζει, με πιο έντονο χρώμα από τα υπόλοιπα, κάθε βράδυ τον ουρανό. Έχει και αυτό γενέθλια. Χωρίς τούρτες και χαμόγελα, έχει τα γενέθλια του που με βρίσκουν στο σπίτι κουλουριασμένη στον καναπέ να το αποζητώ και να λέω γιατί το έκανα. Τα γενέθλια του, όμως, δεν έχουν μέρα γέννησης αλλά, μέρα θανάτου, την ημέρα που μπήκα στο νοσοκομείο μαζί με αυτό και έφυγα μόνη και άδεια.

Πως επιδρά στη ψυχολογία της γυναίκας όμως μία έκτρωση; Η ψυχολόγος του ipop μας εξηγεί:

Και παρόλο που η άμβλωση μοιάζει να είναι μια διαδικασία ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε, ειδικά όταν η εγκυμοσύνη είναι ανεπιθύμητη, υπάρχουν πολλές ψυχολογικές επιπτώσεις στην γυναίκα που επιλέγει να κάνει άμβλωση! Πέραν απο το αναμενόμενο οτι θα υπάρχουν ψυχολογικές επιπτώσεις στις γυναίκες οι οποίες επιλέγουν την άμβλωση λόγω θεμάτων υγείας του εμβρύου, παρόλο που ήθελαν να διατηρήσουν την εγκυμοσύνη, είναι αξιοσημείωτο οτι ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των γυναικών που τερμάτισαν μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη εμφάνισαν συμπτώματα κατάθλιψης, αλλαγή στην συμπεριφορά τους, έλλειψη ερωτικής επιθυμίας και παρουσιαση υπερβολικού άγχους!
Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι οτι η διαδικασία της έκτρωσης είναι μια χειρουργική διαδικασία και όπως σε κάθε τέτοια περίπτωση επηρεαζόμαστε σωματικά, επηρεαζόμαστε και ψυχολογικά όμως!

Επιστροφή στην κεντρική σελίδα.

Επιστροφή στην κατηγορία.

The post Έκανα έκτρωση! Αυτή είναι η ιστορία μου… appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
ekana ektrosi, ekana ektrosi
Τυχαία Θέματα