Αυτά τα αντικείμενα του μπάνιο σου μπορεί να μην τα έχεις καθαρίσει ποτέ αλλά πρέπει να το κάνεις άμεσα!

16:00 26/3/2022 - Πηγή: iPop

Το μπάνιο είναι σίγουρα εκείνο το δωμάτιο του σπιτιού που χρειάζεται περισσότερο καθάρισμα από όλα. Είναι ένας χώρος όπου κρύβονται πολλά μικρόβια ενώ είναι πιθανή και η ανάπτυξη μούχλας λόγω της υγρασίας. Για το λόγο αυτό, είναι αναγκαίο το συχνό καθάρισμα του και ειδικά το καθάρισμα των σημείων εκείνων που μπορεί να φωλιάζουν η μούχλα και τα μικρόβια χωρίς καν να το αντιλαμβανόμαστε.

Έχουμε μιλήσει για διάφορες τέτοιες περιοχές, όπως η κεφαλή του ντους, υπάρχουν όμως και μερικά αντικείμενα που κρύβουν τον ίδιο κίνδυνο. Για παράδειγμα, ήξερες ότι τα παιχνίδια του μπάνιο είναι φωλιές

μικροβίων; Εάν θες να κρατήσεις τα παιδιά σου ασφαλή από αυτά μάθε πώς να τα καθαρίζεις.

Καθάρισε όλο το μπάνιο σου μέσα σε 10 λεπτά ενώ κοιμάσαι ή ενώ πλένεις τα δόντια σου!

Πώς να καθαρίσεις τα παιχνίδια του μπάνιου

Πολλά παιχνίδια μπάνιου έχουν τρύπες όπου μπορεί να παγιδευτεί νερό και να οδηγήσει σε ανάπτυξη μούχλας. Για αυτά τα παιχνίδια, ο καλύτερος τρόπος για να τα διατηρείς καθαρά είναι να πιέζεις όλο το νερό έξω μετά από κάθε χρήση. Αν παρατηρήσεις καθόλου μούχλα, πέταξε τα παιχνίδια αντί να προσπαθήσεις να τα καθαρίσεις.

Unsplash/insung yoon

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσεις τα παιχνίδια μπάνιου είναι η αραιωμένη χλωρίνη ή τα αντισυπτικά μαντηλάκια. Αυτή η λύση είναι η πιο εύκολη γιατί μπορείς να ρίξεις το διάλυμα στο κοίλο μέρος οποιουδήποτε παιχνιδιού. Άφησέ το να στεγνώσει, στη συνέχεια ξέπλυνε καλά με χλιαρό νερό και άφησέ τα να στεγνώσουν ξανά.

Ένας άλλος τρόπος είναι να ελέγξεις εάν τα παιχνίδια σου πλένονται στο πλυντήριο πιάτων. Αν ναι, βάλτα στην επάνω σχάρα για να καθαριστούν. Φρόντισε να στύψεις τυχόν περίσσεια υγρού και άφησέ τα να στεγνώσουν καλά. Η τρίτη λύση είναι να πλύνεις τα παιχνίδια με ζεστό, σαπουνόνερο και στη συνέχεια να τα απολυμάνεις σε βραστό νερό για 3-5 λεπτά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυτά τα αντικείμενα του μπάνιο σου μπορεί να μην τα έχεις καθαρίσει ποτέ αλλά πρέπει να το κάνεις άμεσα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα