Αυστηροί έλεγχοι το Πάσχα: Περιπολίες σε διόδια, δρόμους και εκκλησίες

09:32 16/4/2020 - Πηγή: iPop

Υπό τον φόβο ότι θα παραβιαστούν οι κανόνες τις ημέρες του Πάσχα και πολλοί πολίτες θα επιχειρήσουν να περάσουν αυτές τις μέρες με τους αγαπημένους τους, υιοθετούνται αυστηροί έλεγχοι για το Πάσχα.

Έτσι, απ’ το πρωί Μεγάλης Πέμπτης, είναι εντατικοί οι έλεγχοι της αστυνομίας στο εθνικό δίκτυο ενόψει του τριημέρου του Πάσχα,

στο πλαίσιο των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω του κορονοϊού.

Οι έλεγχοι το Πάσχα

Στα μεγάλα εθνικά οδικά δίκτυα θα υπάρχουν μπλόκα της αστυνομίας για να ελέγχουν τα αυτοκίνητα, με την ΕΛΑΣ να έχει φροντίσει να υπάρχει αστυνόμευση και σε κάθε παράδρομο.

Στα διόδια, τα οχήματα ελέγχονται ένα προς ένα και οι παραβάτες πληρώνουν πρόστιμο 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων, ενώ υποχρεώνονται και σε αναστροφή.

Οι μόνοι που μπορούν να περάσουν τα διόδια είναι οι επαγγελματίες οδηγοί που τεκμηριωμένα μετακινούνται για δουλειά, καθώς και αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, το ΕΚΑΒ σε βάρδια και κάποιες ακόμη κατηγορίες επαγγελματιών που φέρουν τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Εορταστικό ωράριο Πάσχα 2020: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα τροφίμων; 

Το Λιμενικό συμμετέχει στους ελέγχους στα λιμάνια της χώρας για όσους επιχειρήσουν να ταξιδέψουν και δεν έχουν μαζί τους το Ε1, κάτι που θα ισχύει και στα αεροδρόμια, αλλά και τα ΚΤΕΛ.

Στο σχέδιο, μετέχει και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερευνώντας στα κοινωνικά δίκτυα σελίδες με κόσμο που τυχόν παρακινήσουν τους πιστούς να αγνοήσει τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και να βρεθεί στους ναούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον σχεδιασμό της ΕΛΑΣ προβλέπονται περιπολίες ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός έξω από ναούς οι οποίοι θα λειτουργούν κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς μεγάφωνα.

Η Κυριακή του Πάσχα θεωρείται και η πιο κρίσιμη μέρα. Εκείνη τη μέρα, drones και ελικόπτερα θα πετούν πάνω από περιοχές, ιδίως στην Αττική και την Θεσσαλονίκη, όπου θα ελέγχουν αν γίνονται μαζικές συγκεντρώσεις ατόμων που θα επιχειρήσουν να ψήσουν.

Η Kυβέρνηση θέλει να αποφύγει συνωστισμούς και συγκεντρώσεις κόσμου, έχοντας τονίσει πολλές φορές πως πρέπει να μείνουν οι πολίτες στο σπίτι τους και να περάσουν το Πάσχα μόνο με την οικογένειά τους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έχε ξεκαθαρίσει πως «δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση και το Πάσχα».

Διαβάστε ακόμα:

Παράταση της αναστολής των πτήσεων μέχρι μέσα Μαΐου | Τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Photo: Menelaos Myrillas / SOOC

Το άρθρο Αυστηροί έλεγχοι το Πάσχα: Περιπολίες σε διόδια, δρόμους και εκκλησίες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα