Αυστηρό μήνυμα από τη Γερμανία στην Τουρκία για τη συμφωνία με την Ε.Ε.

12:02 4/12/2016 - Πηγή: iPop

Το δικό της αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει η Γερμανία η οποία της δηλώνει πως αν επιθυμεί κατάργηση της βίζας θα πρέπει να τηρήσει τη συμφωνία για το προσφυγικό.

Συγκεκριμένα, ο Προϊστάμενος της γερμανικής Καγκελαρίας και υπουργός Ειδικών Καθηκόντων σε συνέντευξη του στην κυριακάτικη Welt προέτρεψε την Τουρκία να αλλάξει τον αντιτρομοκρατικό νόμο της σε περίπτωση που θέλει να απαλαμβάνουν οι πολίτες της του δικαιώματος να ταξιδεύουν χωρίς βίζα και τόνισε: «από την αρχή ήταν σαφές πως αυτό είναι συνδεδεμένο με

από κοινού αποφασισθείσες προϋποθέσεις».

Ο Αλτμάιερ επίσης δήλωσε:

Οι όροι αυτοί συναποφασίστηκαν από την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Τουρκία πριν τρία χρόνια και εμμένουμε σ’ αυτή την συμφωνία. Γι΄ αυτό και η τουρκική επιθυμία για κατάργηση της βίζας θα εκπληρωθέι μόνο όταν εκπληρωθούν οι εκκρεμούντες όροι

«Η συμφωνία για το προσφυγικό μεταξύ της Άγκυρας και της Ε.Ε. δεν είχε ως αποτέλεσμα μονομερείς δεσμεύσεις, πρόσθεσε. Υπάρχουν και στις δυο πλευρές αμφίδρομα αλληλοεξαρτώμενα συμφέροντα» ξεκαθάρισε στη συνέχεια.

Παράλληλα, ο Γερμανός πολιτικός αναφερόμενος στη χώρα του εξήγησε πως «δεν μπορεί να εκβιαστεί λόγω του προσφυγικού» ενώ δήλωσε «έχουμε πολλούς σοβαρούς λόγους να εμμείνουμε στη συνεργασία μας με την Τουρκία, όσο αυτή τηρεί τις υποσχέσεις της».

Κλείνοντας τη συνέντευξη του υπογράμμισε: «Παρά τις πολιτικές εκκαθαρίσεις η Τουρκία παραμένει»ένας γεωστρατηγικός εταίρος σε ό,τι αφορά την εγγύηση της σταθερότητας στην Εγγύς και Μέση Ανατολή, στο να τεθεί τέρμα στην περιφρονητική για τον άνθωπο εγκληματική δραστηριότητα των λαθροδιακινητών στο Αίγαίο και στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολλών προσφύγων οι οποίο έχουν βρει καταφύγιο στην Τουρκία».

The post Αυστηρό μήνυμα από τη Γερμανία στην Τουρκία για τη συμφωνία με την Ε.Ε. appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα