Με την εξουσία δείχνει να φλερτάρει η ακροδεξία στην Αυστρία- Σε εξέλιξη οι εκλογές

10:11 4/12/2016 - Πηγή: iPop

Έντονο φέρεται να είναι το φλερτ της ακροδεξιάς με την εξουσία στην Αυστρία όπου σε εξέλιξη είναι ένας επαναληπτικός γύρος εκλογών.

Συνολικά 6,4 εκατομμύρια Αυστριακοί ψηφοφόροι καλούνται να ψηφίσουν για τρίτη φορά μέσα σε οκτώ μήνες, έτσι ώστε να εκλέξουν τον νέο ομοσπονδιακό πρόεδρο της χώρας τους.

Να τονισθεί, πως από την έκβαση της σημερινής ψηφοφορίας κρίνεται εάν η Αυστρία θα είναι στο μέλλον η πρώτη χώρα της Ευρώπης που θα έχει πρόεδρο προερχόμενο από ένα ακροδεξιό κόμμα.

Πότε θα έχουμε τα πρώτα ασφαλή
αποτέλεσμα;

Πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα αναφέρουν ότι το ποιος θα βρεθεί για τα επόμενα έξι χρόνια στο ύπατο αξίωμα της Αυστρίας θα το γνωρίζουμε το απόγευμα της Δευτέρας ή ακόμη και το πρωί της Τρίτη.

Αυτό σημαίνει πως η σημερινή αναμέρτηση δεν αναμένεται να δώσει ένα τελικό αποτέλεσμα λόγω του μεγάλου αριθμού των επιστολικών ψήφων που φέρεται να αγγίξουν ίσως και τις 700.000.

Πότε κλείνουν οι κάλπες;

Τα εκλογικά κέντρα αναμένεται να κλείσουν το απόγευμα της Κυριακής στις 18:00 (ώρα Ελλάδας), οπότε αναμένεται και να ανακοινωθούν τα πρώτα αποτελέσματα από καταμετρημένες ψήφους.

Στις 20:30 (ώρα Ελλάδας) αναμένεται το προσωρινό τελικό αποτέλεσμα, χωρίς όμως τις επιστολικές ψήφους.

Τονίζουμε, πως αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρηση θα είναι εξαιρετικά καθοριστικό ειδικά στην περίπτωση της πιθανολογούμενης νίκης του Νόρμπερτ Χόφερ, καθώς θα ανατρέψει ριζικά ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό στην Αυστρία.

photo:orymariann.wordpress.com

The post Με την εξουσία δείχνει να φλερτάρει η ακροδεξία στην Αυστρία- Σε εξέλιξη οι εκλογές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα