Αδυνάτισε παρέα με το κατοικίδιο σου

12:05 10/5/2017 - Πηγή: iPop

Ένα πράγμα είναι σίγουρο, τα κατοικίδια ζώα είναι αξιολάτρευτα ό,τι και να κάνουν αλλά όταν αποκτούν επιπλέον κιλά μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας, όπως διαβήτη ή υψηλή αρτηριακή πίεση. Ωστόσο αν παρατηρείς ότι το σκυλί σου ή η γάτα σου έχει παραπανίσια κιλά είναι μία καλή ευκαιρία και για σένα να ασκηθείς καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι ιδιοκτήτες σκυλιών, με σκοπό να βοηθήσουν το ζωάκι τους να χάσει κιλά εξασκήθηκαν μαζί του και τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά και για τους δύο.

Παρακάτω πώς να αδυνατίσεις παρέα με το κατοικίδιο σουΚάνε μία επίσκεψη στο κτηνίατρο

Με σκοπό

να βοηθήσεις το υπέρβαρο ζωάκι σου, πρέπει να επισκεφτείς τον κτηνίατρο έτσι ώστε ο ίδιος να υπολογίσει τις θερμίδες που πρέπει να καταναλώνει ο σκύλος σου και να σου προτείνει μία διατροφή. Επίσης θα δημιουργήσει ένα πρόγραμμα άσκησης για τον τετράποδο φίλο σου.

Κάνε περίπατο με τον σκύλο σου

Τα σκυλιά χρειάζονται τουλάχιστον μισή ώρα περπάτημα την ημέρα έτσι ώστε να χαλαρώσουν και μην κάνουν το σπίτι άνω κάτω όταν βρίσκεσαι στη δουλειά.

Εξασκηθείτε τρέχοντας

Οποιοδήποτε σκυλί μπορεί να ναι καλή παρέα στο τρέξιμο. Αν και μπορεί να μην καταφέρει να τρέξει πολλά χιλιόμετρα, θα μπορέσει να κάνει σύντομα σπριντ μαζί σου. Ωστόσο επειδή το σκυλάκι σου μπορεί να μην είναι έτοιμο για τρέξιμο καθώς μπορεί να τραυματιστεί, περίμενε μέχρι να περάσουν 18 μήνες ή 2 χρόνια έτσι ώστε να ναι σε καλή κατάσταση οι αρθρώσεις του.

Κάνε εξάσκηση και με την γάτα σου!

Καθώς η αγαπημένη δραστηριότητα της γάτας είναι η ανάπαυση και το φαγητό, είναι ιδιαίτερα σημαντική η εξάσκηση για αυτήν. Προσπάθησε ν’ απασχολείς 5 λεπτά την ημέρα την γάτα σου με έντονη άσκηση. Δοκίμασε να την κάνεις να τρέχει με ένα λέιζερ, οι γάτες τρελαίνονται για αυτά.

Σημάδια ότι το κατοικίδιο σου έχει παραπανίσια κιλά

Δεν είσαι σίγουρος ότι το ζωάκι σου έχει πάρει κιλά; Διάβασε τα παρακάτω σημάδια για να σιγουρευτείς να πρέπει να το πας στον κτηνίατρο.

Ο έλεγχος των πλευρών

Θα πρέπει να είσαι σε θέση να αισθάνεσαι τα πλευρά του, αν τα τρίψεις ελαφρά. Αν το πιέζεις και δεν αισθάνεσαι τα πλευρά του, τότε μάλλον έχει παραπάνω κιλά!

Η δοκιμή της κοιλιάς

Κοίταξε το κατοικίδιο σου από τα πλάγια. Είναι κακό σημάδι αν η κοιλιά του χαλάει ή σέρνεται. Ακριβώς όπως στους ανθρώπους, το λίπος της κοιλιάς είναι το πιο επικίνδυνο λίπος.

Η δοκιμή της κλεψύδρας

Παρατήρησε τον σκύλο σου από ψηλά. Aν φαίνεται σαν κλεψύδρα όλα καλά, αν φαίνεται όμως σαν μικρό αερόστατο τότε ήρθε στιγμή να αδυνατίσει!

The post Αδυνάτισε παρέα με το κατοικίδιο σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα