Αχτσιόγλου: Συλλογικές συμβάσεις εργασίας για μείωση της παραβατικότητας

17:56 7/3/2017 - Πηγή: iPop

Για τη μεγάλη ανάγκη επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων εργασίας μίλησε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, στο πρακτορείο Bloomberg, τονίζοντας ότι η επαναφορά τους θα μειώσει τα περιστατικά παραβατικότητας τα οποία παρατηρούνται στην χώρα μας.

Η υπουργός Εργασίας μίλησε στο Bloomberg με αφορμή το ρεπορτάζ του πρακτορείου για πληρωμή εργαζομένων στην Ελλάδα με κουπόνια,

αντί μισθού από ορισμένες επιχειρήσεις.

«Η πραγματικότητα επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα της επαναφοράς του πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της ύπαρξης ισχυρών συλλογικών συμβάσεων που θα προστατεύσουν τους εργαζόμενους από τέτοια αυθαίρετα φαινόμενα, καθώς οι εργοδότες όλο και πιο συχνά επιχειρούν να εξοικονομήσουν πόρους με αυτόν τον τρόπο» τόνισε ειδικότερα η κα Αχτσιόγλου στη δήλωση της.

Η ίδια εξήγησε πως όταν υπάρχουν συλλογικές και κλαδικές συμβάσεις, υπάρχει λιγότερη παραβατικότητα και το εργατικό δυναμικό έχει περισσότερα εργαλεία για να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του.

Τι αναφέρει το ρεπορτάζ του Bloomberg;

Το σχετικό ρεπορτάζ του Bloomberg κάνει λόγο για το φαινόμενο κατά το οποίο επιχειρήσεις στην Ελλάδα πληρώνουν τους εργαζομένους τους με κουπόνια, σχολιάζοντας ότι αυτή η μέθοδος είναι μια από τις πρακτικές που χρησιμοποιούνται όλο και συχνότερα με στόχο ο εκάστοτε επιχειρηματίας να μπορέσει ν’ αντιμετωπίσει τις μισθολογικές δαπάνες.

Σε εξέλιξη συνάντηση με τους Θεσμούς

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι απ’ το μεσημέρι της Τρίτης η νέα συνάντηση σε υπουργικό επίπεδο για την δεύτερη αξιολόγηση. Τα δημοσιονομικά και τα εργασιακά είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών. Προηγήθηκε συνάντηση σχετικά με το Υπερταμείο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Αχτσιόγλου: Συλλογικές συμβάσεις εργασίας για μείωση της παραβατικότητας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα