Wikileaks: Ανακοινώθηκε η μεγαλύτερη διαρροή εγγράφων της CIA

16:26 7/3/2017 - Πηγή: iPop

Το Wikileaks το μεσημέρι της Τρίτης ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη διαρροή εγγράφων σχετικά με τις κατασκοπείες της CIA.

Οι νέες διαρροές, σύμφωνα με την ανάρτηση του Wikileaks στο Twitter έχουν τον κωδικό «Vault7» και φέρεται να αποτελούν τη μεγαλύτερη δημοσιοποίηση απόρρητων ντοκουμέντων και εσωτερικών εγγράφων της CIA.

Σύμφωνα

με τα μέχρι στιγμής στοιχεία το πρώτο μέρος της σειράς των διαρροών φέρει τον κωδικό «Year Zero» και αποτελείται από πληροφορίες τις οποίες εντόπισαν από γραφείο που στεγάζεται στη Βιρτζίνια.

Ο ιδρυτής της Wikileaks, Julian Assange, υπογράμμισε, πως πρόκειται για την μεγαλύτερη και πιο ολοκληρωμένη δημοσιοποίηση των ΗΠΑ για κατασκοπικά αρχεία που έγινε ποτέ δημόσια.

Συνολικά το φως της δημοσιότητας είδαν 8.761 έγγραφα τα οποία και αποκαλύπτουν κατασκοπευτικά μυστικά της CIA. Όπως δήλωσε, ο Julian Assange πρόκειται μόλις για το πρώτο μέρος από μια σειρά διαρροών οι οποίες θα δοθούν στη δημοσιότητα στη συνέχεια.

Μέσω της δημοσιοποίηση των εν λόγω εγγράφων, η Wikileaks έχει εξασφαλίσει ότι «η CIA έχει πλέον χάσει τον έλεγχο του ‘οπλοστασίου’ της. Αυτό περιλαμβάνει μια σειρά κωδικών και λογισμικών, που αν αποδειχθούν πραγματικά, θα μπορούσαν να επιτρέψουν έλεγχο των υπολογιστών σε όλο τον κόσμο».

Ουσιαστικά μέσω της εν λόγω δημοσιοποίησης αποκαλύπτεται το εύρος και η κατεύθυνση των μυστικών κυβερνοεπιθέσεων που πραγματοποιούσε η CIA σε παγκόσμιο επίπεδο χρησιμοποιώντας μάλιστα μια ολόκληρη σειρά ηλεκτρονικών προϊόντων, τόσο αμερικανικών όσο και ευρωπαϊκών.

Δείτε τα Tweets του Wikileaks:

RELEASE: Vault 7 Part 1 «Year Zero»: Inside the CIA’s global hacking force https://t.co/h5wzfrReyy pic.twitter.com/N2lxyHH9jp

WikiLeaks (@wikileaks) March 7, 2017

H Cia σύμφωνα με το έχει χάσει τον έλεγχο στα «όπλα» στον κυβερνοχώρο κάτι το οποίο πυροδοτεί σοβαρές ανησυχίες των προβλημάτων.

CIA steals other groups virus and malware facilitating false flag attacks #Vault7 https://t.co/K7wFTdlC82 pic.twitter.com/Z0nat1Lqsv

WikiLeaks (@wikileaks) March 7, 2017

photo: Ubergizmo

The post Wikileaks: Ανακοινώθηκε η μεγαλύτερη διαρροή εγγράφων της CIA appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα