Αχτσιόγλου: «Φρένο» στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών

11:00 29/4/2017 - Πηγή: iPop

«Φρένο» στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών βάζει η συμφωνία για τα εργασιακά, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, δίνοντας έμφαση για ακόμα μια φορά στο ότι η συμφωνία είναι μηδενικού δημοσιονομικού αποτελέσματος.

Η Υπουργός, μιλώντας στην εφημερίδα RealNews, τόνισε πως μπορεί το ΔΝΤ να επέμενε για επιπλέον μέτρα 4,5 δις ευρώ, όμως, η Κυβέρνηση κατάφερε να πετύχει μια συμφωνία μηδενικού δημοσιονομικού αποτελέσματος για την

περίοδο 2019 και 2020.

Η ίδια σημειώνει μάλιστα πως η συμφωνία περιλαμβάνει θετικά μέτρα, ενώ τονίζει πως με βάση τα όσα έχει σχεδιάσει η Κυβέρνηση, περισσότερο απ’ το 40% των συνταξιούχων θα έχουν μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα και για ένα μεγάλο ποσοστό η συμμετοχή θα είναι στο μισό.

Παράλληλα, θα νομοθετήσουμε ένα εκτεταμένο στεγαστικό πρόγραμμα, στη βάση του οποίου τα μισά περίπου νοικοκυριά που σήμερα βρίσκονται σε ενοίκιο θα επιδοτηθούν κατά μέσο όρο με 1.000 ευρώ ετησίως. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί η αύξηση του οικογενειακού επιδόματος, η δωρεάν πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για το ένα τρίτο των παιδιών προσχολικής ηλικίας της χώρας, αλλά και η δημιουργία περισσότερων από 30.000 θέσεων εργασίας στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα

Η ίδια γνωστοποίησε πως είναι μέτρα, «τα οποία θα υποστηρίξουν σημαντικά τη μέση οικογένεια καθώς και τους νέους ανθρώπους, ενώ θα ελαχιστοποιήσουν την επιβάρυνση των συνταξιούχων το 2019».

Η συμφωνία για τα εργασιακά, συνεχίζει η κα Αχτσιόγλου, «βάζει φρένο στις παράλογες απαιτήσεις για περαιτέρω απορρύθμιση της εργασίας και προετοιμάζει το έδαφος για την επαναφορά σε θεσμική κανονικότητα. Σ’ αυτό το πλαίσιο, δεν θα αυξηθεί το όριο των ομαδικών απολύσεων. Αυτό δεν ήταν δεδομένο. Δεν θα θεσμοθετηθεί η ανταπεργία. Ούτε αυτό ήταν δεδομένο».

The post Αχτσιόγλου: «Φρένο» στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα