Ολική επαναφορά για τον «Λούα Λούα»

Το 40 μέτρων σκάφος διέσχιζε τα ήρεμα νερά του Αιγαίου. Ήταν παραμονές του Πάσχα, Μεγάλη Εβδομάδα και το μισθωμένο πολυτελές σκάφος αναψυχής πήγαινε προς τις Κυκλάδες έχοντας πάνω του εκλεκτή παρέα. Εκτός από το υπηρετικό προσωπικό και το πλήρωμα υπήρχαν και αρκετοί από αυτούς που ανήκουν στην «υψηλή κοινωνία» της χώρας. Ένας άνθρωπος, όμως, ξεχώριζε γιατί ήταν κι αυτός που λέγεται ότι νοίκιασε το σκάφος για να περάσει ορισμένες ήρεμες και άγιες στιγμές στα κοσμοπολίτικα νησιά.

Ο γνωστός, πασίγνωστος επιχειρηματίας,

που κάποτε είχε αγοράσει τη μισή Ελλάδα, βρισκόταν στην πρύμνη του σκάφους και απολάμβανε την όμορφη ημέρα, αναλογιζόμενος πόσο δύσκολα είχε περάσει τα προηγούμενα χρόνια και πώς βγήκε αλώβητος από όλα αυτά τα προβλήματα. Λέγεται μάλιστα ότι είχε κάνει τάμα στην Παναγία της Τήνου να ανάψει μια τεράστια λαμπάδα για τη σωτηρία της… ψυχής του και της ζωής του.

Η βόλτα στις Κυκλάδες κύλησε όμορφα όλες αυτές τις ημέρες αλλά οι «πράκτορες» του Antinews εντόπισαν τον γνωστό επιχειρηματία και σας αποκαλύπτουν το όνομά του. Αυτός που πήρε το σκάφος και πέρασε ωραία το Πάσχα αφήνοντας πίσω του τα σίδερα της φυλακής είναι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, γνωστός στην πιάτσα και ως «Λούα Λούα». Ο άνθρωπος – Μίδας που τα προηγούμενα χρόνια ό,τι έπιανε γινόταν χρυσός, ο επιχειρηματίας με τα απίστευτα λεφτά, που οδηγήθηκε στη φυλακή και βγήκε επειδή τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τον είχαν καθηλώσει σε αναπηρικό καροτσάκι τώρα… έχαιρε άκρας υγείας και περνούσε μια χαρά τη ζωή του.

Θα τον θυμάστε στη Νεοχημική, την Alapis, τη συνεργασία με κορυφαία αμερικανικά funds, τις φήμες για περίεργα deal. Αλλά και την αγορά μέσων ενημέρωσης ή του 50% του Καραϊσκάκη. Είχε αποκτήσει συμμετοχές σε γνωστές επιχειρήσεις Τύπου (10,14% της Χ.Κ. Τεγόπουλος που εκδίδει την «Ελευθεροτυπία», 12,53% της Πήγασος, που εκδίδει το «Έθνος» και την «Ημερησία», καθώς και 33,33% της εταιρείας που εκδίδει το «Ποντίκι»). Μέσω του στενού του συνεργάτη και καταζητούμενου σήμερα Κυριακίδη, ελέγχει την Daily Press Magazines («Εspresso Κύπρου», περιοδικό «Top Scorer»), την Ημερήσιος Τύπος («Espresso», «Espresso της Κυριακής»), την Ημεροσκόπος (ραδιοφωνικός σταθμός Flash), τη Myenpi («Athens News»), την ΑΔΕΛΕ («Ισοτιμία») καθώς και τη ΝΕΠ (περιοδικά «L’Οfficiel», «Olive», «Parents», «Ντόρα η μικρή εξερευνήτρια» κ.ά.).

Μην ξεχνάμε ότι στις αρχές του 2010 ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, σε μια ακόμη εντυπωσιακά επιθετική κίνηση, αποφάσισε να επεκταθεί στην ελληνική τραπεζική αγορά και απέκτησε τον έλεγχο της Proton Bank.

Και λίγο μετά ξεκίνησε η μεγάλη πτώση. Βαριές κατηγορίες για υπεξαιρέσεις, πάγωμα μετοχών, κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων. Η υγεία του χειροτερεύει, δυσκολεύεται να κινηθεί ενώ έρχεται και το τελευταίο σοκ όταν αποκαλύπτεται ότι έστειλε βόμβα στον εραστή της γυναίκας του.

Η τελευταία φορά που απασχόλησε την κοινή γνώμη ήταν όταν οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό, όλοι οι φίλοι του τον εγκατέλειψαν, ο Κυριακίδης αγνοείται, τα μέσα ενημέρωσης που αγόρασε δεν τον προστάτεψαν. Θυμόμαστε τις τελευταίες φωτογραφίες του από τη φυλακή σε άθλια κατάσταση στο καροτσάκι, με μούσια και εντελώς αγνώριστος.

Με τα πολλά κάνει αιτήσεις αποφυλάκισης και φεύγει από τη φυλακή λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Δεν πήγε στην πολυτελή έπαυλη που κατείχε αλλά εκείνη που είχε αγοράσει για την μητέρα του στο Πανόραμα της Βούλας.

Όπως διαβάζουμε σε πρόσφατο άρθρο: «Καθημερινά υποβάλλεται σε ασκήσεις κινησιοθεραπείας λόγω της ασθένειάς του, ακολουθώντας και συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή. Αυτοί που τον συνάντησαν τυχαία μιλούν πλέον για έναν άλλο Λαυρεντιάδη, ο οποίος άλλαξε μετά την φυλακή όχι στον χαρακτήρα αλλά στην εμφάνιση.

Τους πρώτους μήνες ήταν η σκιά του παλιού του εαυτού, έχοντας χάσει κιλά και με μια γενειάδα την οποία φρόντισε να ξεφορτωθεί μόλις αποφυλακίστηκε. Δεν έχει συνέλθει εντελώς από την κατάθλιψη που βίωσε μέσα στον Κορυδαλλό, η οποία έγινε ακόμη πιο βαριά με το διαζύγιό του από την σύζυγό του Κατερίνα.

Η τελευταία μετακόμισε σε μια εξαιρετικής αισθητικής έπαυλη στην Εκάλη μαζί με τα παιδιά τους και απολαμβάνει την νέα της ζωή, κυκλοφορώντας πάντα με την συνοδεία σωματοφυλάκων στα Βόρεια προάστια».

Ο άνθρωπος που απασχόλησε όσο λίγοι την Ελλάδα με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και την ισχύ που είχε αποκτήσει μέχρι να καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος επανεμφανίστηκε και όπως λένε οι «πράκτορές» μας, είναι μια χαρά. Καμιά σχέση με τις τελευταίες του φωτογραφίες. Ανέκαμψε και ζει μια χαρά τη ζωή του… Για να αποδειχθεί για άλλη μια φορά ότι η κοινωνία είναι άτιμη και φυσικά δεν έχει καμιά σχέση με το δίκαιο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα