To Facebook προσλαμβάνει 10.000 Eυρωπαίους – Τι είναι το “Metaverse” που θέλει να δημιουργήσει;

14:49 18/10/2021 - Πηγή: iPop

Το Facebook σχεδιάζει να προσλάβει 10.000 άτομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την ανάπτυξη του λεγόμενου metaverse. Το metaverse είναι ένας διαδικτυακός κόσμος όπου οι άνθρωποι μπορούν να παίζουν, να εργάζονται και να επικοινωνούν σε ένα εικονικό περιβάλλον, συχνά χρησιμοποιώντας ακουστικά VR. Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, είναι ο κορυφαίος υποστηρικτής του concept και σχεδιάζει άμεσα την υλοποίησή του.

Facebook

delete: Γιατί διστάζω να πατήσω τη διαγραφή μια και καλή ενώ θέλω;

Η ανακοίνωση έρχεται καθώς το Facebook αντιμετωπίζει τις συνέπειες ενός καταστροφικού σκανδάλου και δέχεται αυξημένες εκκλήσεις και πιέσεις για να ρυθμίσει και να περιορίσει την επιρροή του. Οι νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν για τα επόμενα πέντε χρόνια θα περιλαμβάνουν ιδιαίτερα εξειδικευμένους μηχανικούς.

Η επένδυση στην ΕΕ προσέφερε πολλά πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε μεγάλη καταναλωτική αγορά, πανεπιστημίων πρώτης κατηγορίας και ταλέντων υψηλών προδιαγραφών, ανέφερε το Facebook.

Ο Mark Zuckerberg γίνεται εξώφυλλο στο TIME και μας ρωτά εάν θέλουμε να διαγράψουμε το Facebook

Τι είναι το metaverse;

“Το metaverse έχει τη δυνατότητα να ξεκλειδώσει την πρόσβαση σε νέες δημιουργικές, κοινωνικές και οικονομικές ευκαιρίες. Και οι Ευρωπαίοι θα το διαμορφώσουν από την αρχή”, ανέφερε το Facebook σε δημοσίευση ιστολογίου. Το Facebook έχει κάνει την κατασκευή του metaverse μία από τις μεγάλες προτεραιότητές του.

Παρά το ιστορικό αγοράς των αντιπάλων του, το Facebook ισχυρίζεται ότι το metaverse “δεν θα κατασκευαστεί από τη μια μέρα στην άλλη” και έχει υποσχεθεί ότι θα συνεργαστεί. Πρόσφατα επένδυσε 50 εκατομμύρια δολάρια (36,3 εκατομμύρια) σε χρηματοδότηση μη κερδοσκοπικών ομάδων για να βοηθήσει στην “υπεύθυνη κατασκευή του metaverse”. Αλλά πιστεύει ότι η πραγματική κατασκευή της ιδέας του metaverse θα διαρκέσει άλλα 10 έως 15 χρόνια.

Μερικοί επικριτές λένε ότι αυτή η τελευταία ανακοίνωση έχει σχεδιαστεί για να αποκαταστήσει τη φήμη της εταιρείας και να αποσπάσει την προσοχή, μετά από μια σειρά επιζήμιων σκανδάλων τους τελευταίους μήνες. Αυτό περιελάμβανε αποκαλύψεις από τον καταγγέλλοντα Frances Haugen, ο οποίος εργάστηκε ως διευθυντής προϊόντων στην ομάδα ακεραιότητας των πολιτών στο Facebook.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο To Facebook προσλαμβάνει 10.000 Eυρωπαίους – Τι είναι το “Metaverse” που θέλει να δημιουργήσει; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα