Tips για να περιποιηθείς σωστά τα μαλλιά σου το Καλοκαίρι!

12:21 4/6/2020 - Πηγή: iPop

Τα δικά σου μαλλιά το Καλοκαίρι είναι περιποιημένα και υγιή; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη φροντίδα τους αυτή την ιδιαίτερη και ζεστή εποχή του χρόνου. 

Μπορεί να νομίζεις πως τα μαλλιά το Καλοκαίρι είναι πιο λαμπερά, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει αν δεν τα προσέχεις και δεν τα προστατεύεις αρκετά. Οφείλεις να τα περιποιείσαι, όπως κάνεις και τον υπόλοιπο χρόνο, για να μην πούμε και περισσότερο,

αφού η ακτινοβολία του ηλίου μπορεί να τα καταστρέψει, κάτι στο οποίο μπορεί να συμβάλλει και η θάλασσα.

Τι μπορείς να κάνεις για να παραμείνουν υγιή τα μαλλιά σου το Καλοκαίρι;

Προσοχή με τον ήλιο

Όπως φροντίζεις το δέρμα σου από την ακτινοβολία του ηλίου, το ίδιο πρέπει να κάνεις και με τα μαλλιά σου. Χρησιμοποίησε, λοιπόν, αντηλιακό μαλλιών πριν εκτεθείς στον ήλιο. Επίσης, μην ξεχνάς πως το καπέλο -ή ακόμα κι ένα φουλάρι- μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο τόσο για τη δικιά σου υγεία, όσο και για των μαλλιών σου.

Jens Kreuter / UnsplashΌχι στην υπερβολική θερμότητα

Σκέψου πως το Καλοκαίρι είναι έτσι κι αλλιώς ζεστό, αν χρησιμοποιείς και σεσουάρ για τα μαλλιά, τότε τι συμβαίνει στο τριχωτό της κεφαλής σου; Απόφυγε όσο περισσότερο μπορείς το πιστολάκι και την ισιωτική αυτή την περίοδο και προτίμησε να αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώνουν μόνα τους. Αν χρησιμοποιείς αναγκαστικά το πιστολάκι γιατί βιάζεσαι, τουλάχιστον μείωσε τη θερμοκρασία.

Μετά τη θάλασσα

Το αλάτι μπορεί να προκαλέσει έναν μικρό “πανικό” στα μαλλιά και να τα καταστρέψει αν δεν προσέξεις, ενώ μπορεί να απομακρύνει την υγρασία από τα μαλλιά, αφήνοντάς τα εντελώς στεγνά και εύθραυστα. Κάνει, ακόμα, την τρίχα πιο επιρρεπή στο να σπάσει. Επομένως, όταν βγαίνεις από τη θάλασσα είναι καλό να τα ξεπλένεις.

Conditioner

Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση. Τα μαλλιά σου το έχουν ανάγκη και το conditioner πρέπει να μπει στη ρουτίνα. Είναι σημαντικό τα μαλλιά σου να παραμένουν ενυδατωμένα καθώς ο ήλιος τα “στεγνώνει”.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Αυτό που πρέπει να κάνεις στα μαλλιά και το δέρμα σου μετά την παραλία

Photo: Unsplash/ Courtney Clayton

Το άρθρο Tips για να περιποιηθείς σωστά τα μαλλιά σου το Καλοκαίρι! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα