Τελικά το μέλι δεν είναι καλύτερο από τη ζάχαρη!

18:32 8/11/2014 - Πηγή: iPop

Μέχρι τώρα ήξερες ότι το μέλι είναι το καλύτερο υποκατάστατο της ζάχαρης και ένιωθες υπερηφάνεια που έκοψες την ζάχαρη και την αντικατέστησες με το μέλι, που είναι πιο υγιεινό. Μύθος! Μάθε ότι είτε καταναλώνεις μέλι είτε ζάχαρη είναι το ίδιο ακριβώς.

Και οι λόγοι είναι οι εξής:Σύμφωνα με τον διατροφολόγο Ian Marber το πάγκρεας μας συμπεριφέρεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, δηλαδή παράγει ινσουλίνη, είτε καταναλώσουμε ζάχαρη είτε μέλι. Η παραγωγή παραπάνω ινσουλίνης οδηγεί σε προβλήματα στην καρδιά και παχυσαρκία. Ο Marber αναφέρει: «’Ένα μπολ
δημητριακά με μέλι δεν είναι καλύτερο από ένα μπολ δημητριακά με ζάχαρη. Όταν σκέφτεσαι το μέλι, σκέφτεσαι ότι είναι φυσικό επειδή το παράγουν οι μέλισσες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι και το βιολογικό μέλι περνάει από επεξεργασία στην οποία προσθέτουν ζάχαρη.»Το μέλι έχει τις περισσότερες θερμίδες από τη ζάχαρη. Ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι έχει 22 θερμίδες ενώ το ίδιο κουταλάκι ζάχαρης έχει 16 θερμίδες.Το μέλι είναι κακό για τα δόντια. Ο dr Joe Bansal, οδοντίατρος στο Λονδίνο δηλώνει ότι 1 στα 9 παιδιά ηλικίας 3 ετών έχει πρόβλημα στα δόντια από κατανάλωση μελιού.Το μελί δεν περιέχει καμία σημαντική ουσία για τον οργανισμό. Οι ειδικοί μιλούν ξεκάθαρα: «Το μέλι δεν περιέχει πρωτεΐνες ούτε τίποτα σημαντικό για τον οργανισμό μας!»

The post Τελικά το μέλι δεν είναι καλύτερο από τη ζάχαρη! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα