«Sonora Art Village»: Μια πολύχρωμη – φανταστική κοινότητα στο Μεξικό που μάχεται κατά του ρατσισμού, του σεξισμού και της ταπείνωσης

20:16 23/10/2021 - Πηγή: iPop

Το lockdown για τα αδέρφια από τη Μόσχα, Davit και Mary Jilavyan ήταν αρκετά δημιουργικό καθώς σχεδίασαν τρισδιάστατες απεικονίσεις μιας φανταστικής κοινότητας στο Μεξικό με χρωματιστά κτήρια και δρόμους γεμάτους κάκτους και πισίνες. Ίσως είναι η πιο όμορφη και πολύχρωμη κοινότητα που θα δεις ποτέ σου, καθώς το ροζ, πράσινο, πορτοκαλί, μπλε και κίτρινο χρώμα των κτηρίων σου φτιάχνει τη διάθεση.

Ο αρχιτέκτονας και οπτικοποιητής Davit εργάστηκε με την αδερφή του Mary, η οποία είναι σχεδιάστρια 3D, για να δημιουργήσουν εικόνες στον υπολογιστή κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 για μια πολύχρωμη κοινότητα εμπνευσμένη από τον Μεξικανό αρχιτέκτονα Luis Barragán και τον Ισπανό Ricardo Bofill.

Μέσα από τις εικόνες μπορείς να δεις ότι καθώς ο ήλιος ανατέλλει και δύει σε όλο το τοπίο, τα χρώματα της πόλης αλλάζουν σε κορεσμό και απόχρωση.

DezeenΤι είναι το «Sonora Art Village»;

Πρόκειται για ένα σχέδιο που μπορεί να περπατηθεί. Μερικά σπίτια είναι ψηλότερα, άλλα είναι χαμηλότερα, οπότε το χωριό έχει πολλές μικρές σκάλες, σαν να σε καλεί να ανεβοκατεβείς σε ένα παιχνίδι, όπως το Super Mario. «Στο Sonora Art Village» δεν υπάρχει σαφές σύστημα, τα σπίτια βρίσκονται χαοτικά, κάθε σπίτι έχει το δικό του πολύχρωμο μονοπάτι», ανέφεραν οι ίδιοι oι σχεδιαστές.  Πλάκες, τοίχοι, και καμάρες  χαρακτηρίζουν την όλη γεωμετρία. Διάδρομοι, μονοπάτια και σκαλοπάτια, καθώς και εξωτερικές πισίνες και γήπεδα ολοκληρώνουν την πρόταση.

Dezeen

Οι Jilavyans δημιούργησαν το φανταστικό «Sonora Art Village» ενώ βρίσκονταν σε lockdown και ανήκουν στους καλλιτέχνες οι οποίοι σχεδίασαν ουτοπικά τοπία, κτήρια και εσωτερικούς χώρους, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού προκειμένου να αποδράσουν από την καθημερινότητα. 

Dezeen

Σύμφωνα με τους δημιουργούς το «Sonora Art Village» ήθελε να εξωτερικεύσει στους ανθρώπους ξανά το αίσθημα της ελευθερίας μέσα στην απομόνωση και την αποξένωση. Μπορεί να είναι απλά μια ιδέα, μη εμπορική, απλά ένα έργο τέχνης όπως λένε και οι ίδιοι, αλλά σε μια πιθανή υλοποίηση αυτού του σχεδίου σίγουρα θα δώσει μια αίσθηση ανακούφισης και ευτυχίας.

Dezeen

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα μέρος όπου οι άνθρωποι μπορούν να έρθουν και να νιώσουν για λίγο σε ένα εντελώς διαφορετικό μέρος, μακριά από τη γκρίζα πραγματικότητα, για να νιώσεις πως βρίσκεσαι σε κάποιο φωτεινό τρισδιάστατο χώρο ή ακόμα και σε ένα καρτούν. Το «Sonora Art Village» είναι μια έκρηξη των συναισθημάτων μας, είναι αυτό που μας λείπει στην πραγματικότητα», δηλώνουν οι ίδιοι. «Είναι ένα μέρος απαλλαγμένο από προκαταλήψεις. Δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό, σεξισμό, ταπείνωση. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μια εντελώς διαφορετική ατμόσφαιρα που θα αποπνέει χαρά, αγάπη και ευτυχία.»

Η πρωτοβουλία των δημιουργών είναι πραγματικά υπέροχη! Μήπως, όμως, πέρα από τα συγχαρητήρια που μπορούμε να τους δώσουμε για την ιδέα και την υλοποίησή της, πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί έχουμε φτάσει στο σημείο να αναζητάμε τα αυτονόητα πράγματα σε 3D απεικονίσεις;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Sonora Art Village»: Μια πολύχρωμη – φανταστική κοινότητα στο Μεξικό που μάχεται κατά του ρατσισμού, του σεξισμού και της ταπείνωσης εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις iPop