Shannen Doherty: Η μάχη με τον καρκίνο και η ανάρτηση που παροτρύνει τις γυναίκες να μην ξεχνούν τη μαστογραφία

18:35 8/10/2021 - Πηγή: iPop

Η Shannen Doherty μοιράστηκε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram φωτογραφίες της δείχνοντας το αληθινό πρόσωπο του καρκίνου. Με αφορμή τον μήνα πρόληψης του καρκίνου του μαστού, που είναι ο Οκτώβριος, η ηθοποιός που έγινε γνωστή παγκοσμίως από τον ρόλο της στα «Χτυποκάρδια στο Beverly Hills», περιέγραψε με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο τα όσα έζησε από την πρώτη της διάγνωση με καρκίνο του μαστού. Στόχος

της ήταν να ευαισθητοποιήσει κι άλλες γυναίκες.

Η Shannen Doherty, έχοντας περάσει στο τέταρτο στάδιο καρκίνου του μαστού, μίλησε ανοιχτά για το ταξίδι με την ασθένεια, δηλώνοντας πως κατάφερε να βρει χιούμορ ώστε να αντιμετωπίσει τις πιο «σκοτεινές μέρες» της περιόδου αυτής.

«Ελπίζω να ενθαρρύνω τις γυναίκες να κάνουν μαστογραφίες, να κάνουν τακτικούς ελέγχους και να υπερβαίνουν τον φόβο»

Στην ανάρτησή της γράφει: «Για το μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, θα ήθελα να μοιραστώ περισσότερα από το προσωπικό μου ταξίδι από την πρώτη μου διάγνωση στη δεύτερη. Είναι όλα όμορφα; ΟΧΙ αλλά είναι ειλικρινή και η ελπίδα μου με το να τα μοιράζομαι είναι να επιμορφωθούμε όλοι, να εξοικειωθούμε περισσότερο με το πώς φαίνεται ο καρκίνος».

«Ελπίζω να ενθαρρύνω τις γυναίκες να κάνουν μαστογραφίες, να κάνουν τακτικούς ελέγχους, να υπερβαίνουν τον φόβο και να αντιμετωπίζουν ό, τι μπορεί να είναι μπροστά σας», συνεχίζει η Shannen Doherty, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει κι άλλες γυναίκες για την αναγκαιότητα της πρόληψης.

View this post on Instagram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ShannenDoherty (@theshando)

Παράλληλα, περιγράφει την πρώτη περίοδο της διάγνωσής της, σημειώνοντας παράλληλα το πόσο σημαντικό είναι το χιούμορ στη ζωή: «Το 2015 διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού. Έκανα μαστεκτομή, χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες. Μάτωνε η μύτη μου από τις χημειοθεραπείες, δεν ξέρω αν περνάει κάποιος το ίδιο. Επίσης ήμουν εξουθενωμένη. Ένιωθα καλύτερα φορώντας αστείες πιτζάμες που μου έδωσε η φίλη μου η Κρίστι και οι οποίες όντως με έκαναν να γελάω. Το χιούμορ με βοήθησε να ξεπεράσω πράγματα που έμοιαζαν ανυπέρβλητα. Ελπίζω όλοι μας να βρούμε τη σωτηρία μας στο χιούμορ» καταλήγει.

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρω για να κάνω αυτοεξέταση στο στήθος μου. Το πιο σημαντικό ραντεβού που δεν πρέπει να αμελούμε κάθε μήνα

Να υπενθυμίσουμε πως η Shannen Doherty διεγνώσθη με καρκίνο του μαστού το 2015 και υπεβλήθη σε μαστεκτομή. Παρόλο που το 2017 σημείωσε ύφεση, τρία χρόνια αργότερα αποκάλυψε πως βρίσκεται πλέον στο τέταρτο στάδιο του καρκίνου. Στόχος της γνωστής ηθοποιού είναι να ευαισθητοποιήσει τους πάντες και να δείξει στον κόσμο ότι δεν πρέπει να τα παρατάει αλλά να παλεύει.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Shannen Doherty: Η μάχη με τον καρκίνο και η ανάρτηση που παροτρύνει τις γυναίκες να μην ξεχνούν τη μαστογραφία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Shannen Doherty,