Νόμπελ Ειρήνης 2021: Απονεμήθηκε σε δύο δημοσιογράφους. Γνώρισε τους νικητές και το έργο τους

12:47 8/10/2021 - Πηγή: iPop

Ανακοινώθηκαν οι νικητές του Νόμπελ Ειρήνης 2021! Δύο σπουδαίοι άνθρωποι ψηφίστηκαν και τιμήθηκαν μ’ αυτό το σημαντικό βραβείο Νόμπελ.

Η Μαρία Ρέσσα από τις Φιλιππίνες και ο Ντμίτρι Μουράτοφ από τη Ρωσία, και οι δύο δημοσιογράφοι στο επάγγελμα, είναι οι νικητές του Νόμπελ Ειρήνης για το 2021.

Το βραβείο απονεμήθηκε για τις προσπάθειές τους να διαφυλάξουν την ελευθερία της έκφρασης, που αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη δημοκρατία και τη διατήρηση της ειρήνης.

Υπάρχουν άνθρωποι που με το έργο

τους κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο. Γνώρισέ τους και πάρε όση έμπνευση χρειάζεσαι

BREAKING NEWS:
The Norwegian Nobel Committee has decided to award the 2021 Nobel Peace Prize to Maria Ressa and Dmitry Muratov for their efforts to safeguard freedom of expression, which is a precondition for democracy and lasting peace.#NobelPrize #NobelPeacePrize pic.twitter.com/KHeGG9YOTT

— The Nobel Prize (@NobelPrize) October 8, 2021 Γνώρισε του νικητές του Νόμπελ Ειρήνης 2021:

Η Μαρία Ρέσσα είναι Φιλιππινέζα-Αμερικανίδα δημοσιογράφος και συγγραφέας, συνιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Rappler. Προηγουμένως πέρασε σχεδόν δύο δεκαετίες δουλεύοντας ως κύρια ερευνητική δημοσιογράφος στη Νοτιοανατολική Ασία για το CNN.

Ο Ντμίτρι Μουράτοφ είναι Ρώσος δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης της ρωσικής εφημερίδας Novaya Gazeta, που έχει ανακηρυχθεί από την Επιτροπή Προστασίας Δημοσιογράφων ως «η μόνη πραγματικά κριτική εφημερίδα με εθνική επιρροή στη Ρωσία σήμερα». «Επαγγελματισμός, ειλικρίνεια, αμεροληψία, ακρίβεια, επιμονή και ενσυναίσθηση» αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που αναζητά στα μέλη της ομάδας του και στους δημοσιογράφους γενικότερα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως μερικά από τα φαβορί για φέτος ήταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), η Γκρέτα Τούνμπεργκ και ο Αλεξέι Ναβάλνι.

WATCH LIVE: Join us for the 2021 Nobel Peace Prize announcement.

Hear the breaking news first – see the live coverage from 11:00 CEST.

Where are you watching from? #NobelPrize https://t.co/uUWS5CDJOu

— The Nobel Prize (@NobelPrize) October 8, 2021

Το περσινό Νόμπελ Ειρήνης είχε απονεμηθεί στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ, που ειδικεύεται στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και αποτελεί τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική οργάνωση στον κόσμο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News.

Το άρθρο Νόμπελ Ειρήνης 2021: Απονεμήθηκε σε δύο δημοσιογράφους. Γνώρισε τους νικητές και το έργο τους εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα