Selfie: είναι ψυχική διαταραχή!

11:01 9/4/2014 - Πηγή: iPop

Επιτέλους βγήκε κάποιος και το είπε επίσημα! Η νέα μόδα, aka selfie, αποτελεί ψυχική διαταραχή! Τώρα, μπορείτε να πέσετε να με φάτε! Αλλά το κουβεντιάζεις και εσύ με τους φίλους σου, τον σύντροφο σου, την θεία σου την Κούλα. Τέλος πάντων, το είχες υποψιαστεί! Ε, τώρα, βγήκε η Αμερικάνικη Ψυχιατρική Ένωση και το δηλώνει και επίσημα!

Πάμε τώρα πιο σοβαρά! Η Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία έχει επιβεβαιώσει

επίσημα αυτό που πολλοί άνθρωποι πίστευαν η λήψη «selfies» είναι ψυχική διαταραχή.

Η Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία, κατέληξε σ’ αυτό το συμπέρασμα και ανακοίνωσε πως η διαταραχή αυτή ονομάζεται selfitis, και ορίζεται ως η ιδεοψυχαναγκαστική επιθυμία να τραβήξεις φωτογραφίες τον εαυτό σου και μετά να τις μοιράσεις στα social media με στόχο να αντισταθμίσεις την έλλειψη της αυτοεκτίμησης και να καλύψεις ένα κενό στην οικειότητα.

Η Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία ξεχώρισε τρία επίπεδα της πάθησης:Οριακό selfitis: Λήψη φωτογραφιών του εαυτού σου, τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα, αλλά χωρίς να τις ανεβάζεις στα social mediaΟξεία selfitis: Λήψη φωτογραφιών του εαυτού σου, τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα και postαρισμα στα social mediaΧρόνια selfitis: Ανεξέλεγκτη επιθυμία να τραβήξεις φωτογραφίες του εαυτού σου όλο το εικοσιτετράωρο και φυσικά ανεβάζεις στα social media πάνω από έξι την ημέρα.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία μέχρι και σήμερα δεν έχουμε κάποια θεραπεία για τη διαταραχή. Είναι, όμως, διαθέσιμη μία προσωρινή θεραπεία μέσω της Γνωστικής Συμπεριφορικής Θεραπείας.

Τώρα αν δεν σε πτόεισαι ούτε στο ελάχιστο ότι πάσχεις από μία ψυχική διαταραχή και θα συνεχίσεις απτόητος να βγάζεις selfies, σκέψου να το κάνεις πιο διακριτικά….

The post Selfie: είναι ψυχική διαταραχή! appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα