Σε απεργιακό κλοιό η χώρα – Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται η χώρα καθώς η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει 24ωρη γενική απεργία. Σε αυτό το πλαίσιο, ορισμένα μέσα μεταφοράς δεν θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια.

Το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ

και της ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος με κεντρικό σύνθημα : «Αντιστεκόμαστε στην κοινωνική καταστροφή, απαιτούμε αλλαγή πολιτικής, λέμε όχι στη λιτότητα, την ανεργία, τον κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα».

Εν τω μεταξύ από τις δέκα ξεκίνησε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομονοίας.

Ακόμη, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και οι υπηρεσίες Πρόνοιας.

Κλειστά θα παραμείνουν και τα φαρμακεία του Λεκανοπεδίου Αττικής, ενώ ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ( ΠΦΣ), ανακοίνωσε ότι καλύπτει όσους Συλλόγους αποφασίσουν συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση.

Στην απεργία ΓΣΕΕΑΔΕΔΥ συμμετέχουν επίσης οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, καθώς και οι εργαζόμενοι στις δημόσιες Εφορίες.

Ποια μέσα μεταφοράς απεργούν

Τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του προαστιακού θα μείνουν ακινητοποιημένα λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία.

Αντίθετα, το Μετρό, το τρένο και το τραμ θα εκτελέσουν κανονικά τα δρομολόγιά τους καθώς οι εργαζόμενοι είναι σε επίταξη.

Από τις 10:00 όμως ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο θα είναι κλειστός λόγω των συλλαλητηρίων. Επίσης, οι συρμοί του Μετρό θα σταματούν στη Δουκίσσης Πλακεντίας, αφού μετά δε θα έχει Προαστιακό.

Επίσης, οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 το πρωί και από τις 9.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας για να διευκολύνουν τους πολίτες να κατέβουν στο κέντρο και στα συλλαλητήρια.

Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία, δεδομένου ότι στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ( ΠΝΟ).

Πηγή φωτο eurokinissi

The post Σε απεργιακό κλοιό η χώρα – Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα