O Joe Biden 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ- Τι είπε απευθυνόμενος στον αμερικανικό λαό

19:35 20/1/2021 - Πηγή: iPop

Σε μια ορκωμοσία που δεν έμοιαζε σε τίποτα με τις προηγούμενες, ο Joe Biden ορκίστηκε 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Όσα είπε στην πρώτη του ομιλία ως Πρόεδρος.

Ο Donald Trump δεν παρευρέθηκε στην ορκωμοσία του νέου Προέδρου, ενώ ο κόσμος ήταν ελάχιστος λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και στο σημείο όπου κανονικά μαζευόταν το πλήθος είχαν τοποθετηθεί σημαίες των ΗΠΑ.

Ιστορική στιγμή: H Kamala

Harris ορκίστηκε- Η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ

Την παράσταση έκλεψαν η Lady Gaga, που τραγούδησε τον εθνικό ύμνο, αλλά και η Jennifer Lopez, η οποία έκανε την εμφάνισή της ερμηνεύοντας.

Ο αρχηγός του ανώτατου δικαστηρίου, John Robers, όρκισε τον Joe Biden 46ο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο 74χρονος Joe Biden ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Πρόεδρος των ΗΠΑ και ορκίστηκε στις 18:48 ώρα Ελλάδας, ακριβώς μετά την ορκωμοσία της πρώτης γυναίκας Αντιπροέδρου.

Η στιγμή που ο Joe Biden ορκίστηκε 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ:

Αμέσως μετά την ορκωμοσία του, ο Joe Biden απευθύνθηκε στον αμερικανικό λαό, μιλώντας για την πανδημία, τον εσωτερικό διχασμό και τις φυλετικές διακρίσεις, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι πληγές του έθνους πρέπει να επουλωθούν.

«Η θέληση του Λαού εισακούσθηκε. Η Δημοκρατία είναι πολύτιμη και εύθραυστη. Είναι εδώ όμως, και έχει επικρατήσει. Πριν από μερικές μέρες είδαμε τα θεμέλια του Καπιτωλίου να ταρακουνιούνται. Γνωρίζω την ισχύ του Συντάγματός μας και του Έθνους μας. Μόλις έλαβα τον ιερό όρκο, που πρώτος έλαβε ο Τζορτζ ουάσινγκτον. Η αμερικανική ιστορία δεν εξαρτάται από έναν άνθρωπο, αλλά από τον λαό. Μπορούμε να πάμε ακόμη πιο μακριά», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αμρικανός Πρόεδρος.

Το όνειρο της Δικαιοσύνης για όλους θα είναι εδώ. Φωνή επιβίωσης ακούγεται από τον πλανήτη. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε φυλετικές διακρίσεις και εσωτερική τρομοκρατία. Θα είμαι πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς. Υπάρχει μία αλήθεια και πολλά ψέμματα. Ακούστηκαν πολλά επί πολλές εβδομάδες. Να υπερασπισθούμε την αλήθεια. Κατανοώ ότι υπάρχει ανησυχία για τις θέσεις εργασίας, για το μέλλον. Σας κατανοώ, αλλά δεν πρέπει να λειτουργούμε σε φατρίες, πρέπει να σταματήσουμε τον εσωτερικό πόλεμο που μας χωρίζει σε μπλε και κόκκινους

O Joe Biden, λίγη ώρα αφότου ορκίστηκε, έστειλε και το πρώτο του μήνυμα μέσω Twitter αναφέροντας ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο όταν υπάρχουν κρίσεις:

There is no time to waste when it comes to tackling the crises we face. That's why today, I am heading to the Oval Office to get right to work delivering bold action and immediate relief for American families.

President Biden (@POTUS) January 20, 2021

Το πολύ γλυκό μήνυμα του Biden για τη σύζυγό του λίγο πριν την ορκωμοσία:

I love you, Jilly, and I couldn’t be more grateful to have you with me on the journey ahead. pic.twitter.com/V4GUXAKSKg

— Joe Biden (@JoeBiden) January 20, 2021

Πρόκειται για την πρώτη φορά μετά το 1869 που ο απερχόμενος Πρόεδρος δεν δίνει το παρών στην ορκωμοσία του διαδόχου του στον Λευκό Οίκο. Ο Donald Trump αποχώρησε νωρίτερα απ’ την Ουάσινγκτον, λέγοντας μάλιστα ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα επιστρέψει.

Οι κρίσιμες αφίξεις στον χώρο της ορκωμοσίας

Η στιγμή της άφιξης του Joe Biden και της Kamala Harris στο Καπιτώλιο:

| #BREAKING: #JoeBiden and #KamalaHarris arrive at the #Capitol for #Inauguration.pic.twitter.com/12t1ftsbDj

— EHA News (@eha_news) January 20, 2021

the champ is here #Inauguration pic.twitter.com/R6pzg6vkyu

— Oliver Willis (@owillis) January 20, 2021

Η στιγμή που κατέφτασε το ζεύγος Obama:

Barack and Michelle Obama arrive at the U.S. Capitol for Joe Biden's inauguration. pic.twitter.com/8v9JbL3UAr

— The Recount (@therecount) January 20, 2021

«Συγχαρητήρια φίλε μου», έγραψε ο Barack Obama στο Twitter του λίγο πριν την ορκωμοσία.

Congratulations to my friend, President @JoeBiden! This is your time. pic.twitter.com/LXzxGnBAfz

— Barack Obama (@BarackObama) January 20, 2021

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο O Joe Biden 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ- Τι είπε απευθυνόμενος στον αμερικανικό λαό εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα