NASA: Έτσι φαίνεται απ’ το διάστημα ο Αμαζόνιος που καίγεται

16:40 22/8/2019 - Πηγή: iPop

Το απόγευμα της Δευτέρας, όλη η πόλη του Σάο Πάολο στη Βραζιλία βυθίστηκε κυριολεκτικά στο σκοτάδι λόγω του πυκνού καπνού που προερχόταν απ’ τη μεγάλη πυρκαγιά που έκαιγε 1.700 χλμ μακριά, στον Αμαζόνιο. Ο Αμαζόνιος που καίγεται προκαλεί μια τεράστια καταστροφή που αφορά όλο τον πλανήτη, αφού αποτελεί τον μεγαλύτερο πνεύμονα της Γης!

Δέντρα και ζώα γίνονται στάχτη ενώ η κλιματική αλλαγή είναι πιο έντονη από ποτέ. Ο Αμαζόνιος φιλοξενεί περίπου τρία εκατομμύρια είδη φυτών και ζώων και ένα εκατομμύριο

ιθαγενείς, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον θάνατο.

Οι εικόνες και τα νούμερα είναι σοκαριστικά. Η καταστροφή είναι τόσο μεγάλη που φαίνεται και από το διάστημα. Η NASA δημοσίευσε μια σειρά από σοκαριστικές φωτογραφίες απ’ τον Αμαζόνιο που καίγεται.

Forest fires in the #Amazon are generating smoke that can be seen from space. Here's a view of the fires in the #rainforest taken by the @CopernicusEU #Sentinel3 satellite's #OLCI instrument today at 13:23 UTC. pic.twitter.com/ErPU3CA5cQ

— EUMETSAT (@eumetsat) August 21, 2019

Σύμφωνα με το ΙΝΡΕ, είχαν καταγραφεί 71.497 πυρκαγιές από την 1η Ιανουαρίου έως τις 18 Αυγούστου, αριθμός κατά 82% αυξημένος από την ίδια περίοδο κατά το περασμένο έτος, στην οποία είχαν καταγραφεί 39.194 πυρκαγιές.

Παρακάτω οι σοκαριστικές φωτογραφίες της NASA που δείχνουν πώς φαίνεται ο Αμαζόνιος που καίγεται:

Σημειώνεται πως το #PrayForAmazonia είναι μέσα στα top trends του Twitter και του Instagram, έχοντας γεμίσει με φωτογραφίες που προκαλούν θλίψη κι αγωνία.

Οι ειδικοί σημειώνουν πως αιτία για τις πυρκαγιές είναι η ξηρασία -σε πολλές περιοχές δεν έχει βρέξει για πάνω από τρεις μήνες- αλλά σε μεγάλο βαθμό και οι μεγαλοϊδιοκτήτες γης και οι διάφοροι καταπατητές, οι οποίοι προκαλούν πυρκαγιές για να πληθύνουν τα εδάφη τους. Η εφημερίδα Folha de S. Paulo αποκαλύπτει πως οι καλλιεργητές του κρατιδίου Παρά κήρυξαν τη 10η Αυγούστου «Ημέρα της Φωτιάς». Μέσα στις επόμενες ώρες, το ΙΝΡΕ είχε καταγράψει μία σειρά από πυρκαγιές στην περιοχή αυτή. Από την πλευρά του, το κρατίδιο Άκρε κήρυξε κατάσταση περιβαλλοντικού συναγερμού εξαιτίας του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών που έχουν εκδηλωθεί.

Ένας χάρτης δείχνει το μέγεθος της καταστροφής:

Δες ακόμα:

Σοκάρουν οι φωτογραφίες απ’ τον Αμαζόνιο που καίγεται

Photos: NASA

Το άρθρο NASA: Έτσι φαίνεται απ’ το διάστημα ο Αμαζόνιος που καίγεται εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα