It’s about time! Μετά από 92 χρόνια λειτουργίας, το Fortune ορίζει την Alyson Shontell ως την πρώτη γυναίκα αρχισυντάκτρια

14:24 22/9/2021 - Πηγή: iPop

Σπουδαία νέα ανακοινώθηκαν από το Fortune, το οποίο επισημοποίησε πως μετά από 92 χρόνια λειτουργίας, για πρώτη φορά θα αναλάβει την αρχισυνταξία του γυναίκα. Μετά από τόσα χρόνια αγώνων, η κοινωνία έχει αρχίσει να κάνει σπουδαία βήματα, δίνοντας στις γυναίκες βασικές θέσεις στον χώρο της δημοσιογραφίας. Μέσα σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, ήρθε η στιγμή να αποδείξουμε πως και οι γυναίκες είναι ικανές να αναλάβουν τόσο σημαντικές θέσεις και να υποστηρίξουμε το Women’s empowerment.

Ήδη πολλά μεγάλα δημοσιογραφικά site του εξωτερικού βαδίζουν προς αυτή την πορεία και το Fortune εντάσσεται, πλέον, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που έχουν γυναίκες αρχισυντάκτριες, με την Alyson Shontell.

Το Fortune την Τρίτη, 21/9, ανακοίνωσε πως η Alyson Shontell είναι η νέα αρχισυντάκτρια και η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τον συγκεκριμένο ρόλο στα 92 χρόνια λειτουργίας του.

Γνώρισε την Alyson Shontell την πρώτη γυναίκα αρχισυντάκτρια του Fortune:

Η 35χρονη Alyson Shontell, έχοντας ήδη περάσει καιρό στην αρχισυνταξία του Business Insider θα κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα της και θα αναλάβει τα νέα της καθήκοντα στις 6 Οκτωβρίου.

Ο Alan Murray, ο διευθύνων σύμβουλος της Fortune, ανακοίνωσε με ενημερωτικό δελτίο, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ότι η κα Shontell θα είναι υπεύθυνη για το περιεχόμενο του περιοδικού και του ιστοτόπου του Fortune, καθώς θα είναι επικεφαλής και υπεύθυνη για τα συνέδρια, τα ενημερωτικά δελτία, τα βίντεο και τα podcast της πλατφόρμας Fortune Connect, μια διαδικτυακή κοινότητα για στελέχη.

Η Κυβέρνηση του Joe Biden απαρτίζεται από σπουδαίες γυναίκες- H Janet Yellen στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών

Alyson Shontell to become Fortune's first-ever female editor-in-chief https://t.co/mykR4HBmWg

— Alan Murray (@alansmurray) September 21, 2021

“Η Alyson είναι ο τέλειος άνθρωπος για την αρχισυνταξία του Fortune για τον δεύτερο αιώνα λειτουργίας του”, είπε ο CEO Alan Murray, όταν ανακοίνωσε την πρόσληψή της. “Έχει βαθιά αγάπη για τη σωστή δημοσιογραφία και το storytelling. Έχει αναλάβει και έχει  βραβευθεί για την κάλυψη των σημαντικότερων ιστοριών στο χώρο των επιχειρήσεων. Ανήκει στον χώρο της τεχνολογίας, ο οποίος κινεί τα νήματα σ’ οτιδήποτε συμβαίνει στις business σήμερα. Και είναι εξαιρετική”.

Some breaking news: Fortune has a new editor-in-chief.https://t.co/oR6gN3pzQE

FORTUNE (@FortuneMagazine) September 21, 2021

Η ίδια δήλωσε ενθουσιασμένη που μπαίνει σε αυτή την ομάδα και θα συνεργαστεί με όμορφους ανθρώπους, γεμάτους πάθος για τη δημοσιογραφία, με σκοπό να μετατρέψουν το Fortune σε ψηφιακή υπερδύναμη.

10 τρόποι εξέλιξης της ισότητας φύλων στην νέα εργασιακή πραγματικότητα

Joining Insider at age 22 was the opportunity of a lifetime. So much respect for what @hblodget and all are building there. After 13 years, I’m thrilled to take on a new challenge joining the world-class Fortune newsroom as its EIC! https://t.co/RhSMOXtxTv

Alyson Shontell (@ajs) September 21, 2021

Το Fortune εντάσσεται, πλέον, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που έχουν γυναίκες ως αρχισυντάκτριες, μια θέση που ιστορικά κυριαρχείται από άνδρες. Να μην ξεχνάμε πως και η Sally Buzbee βρίσκεται στην Washington Post, η Julie Pace στον Associated Press και η Nicole Carroll στη USA Today.

Με αφορμή το σπουδαία αυτό γεγονός, πιστεύω πως ήρθε η στιγμή να προβληματιστούμε και να συνειδητοποιήσουμε τη σημαντικότητα αυτής της αλλαγής. Σκέψου λίγο πόσο σημαντικό είναι να αρχίσουν να αναλαμβάνουν τέτοιες θέσεις γυναίκες στη χώρα μας, καθώς εν έτει 2021 σε αρκετούς ανδροκρατούμενους χώρους, όπως αυτός της δημοσιογραφίας, οι γυναίκες παραγκωνίζονται, χωρίς να τους δοθεί ποτέ μια τέτοια παρόμοια ευκαιρία για εξέλιξη. Νομίζω πως ήρθε η στιγμή και της ελληνικής κοινωνίας να στραφεί προς το γυναικείο βλέμμα, την γυναικεία αναγνώριση και να σταθούμε επιτέλους δίπλα σε όλες τις γυναίκες!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο It’s about time! Μετά από 92 χρόνια λειτουργίας, το Fortune ορίζει την Alyson Shontell ως την πρώτη γυναίκα αρχισυντάκτρια εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα