“Impeachment: American Crime Story”: Το σκάνδαλο της Monica Lewinsky και του Bill Clinton μεταφέρεται στην μικρή οθόνη μέσα από τα μάτια της αληθινής πρωταγωνίστριας

15:16 8/9/2021 - Πηγή: iPop

Το “Impeachment: American Crime Story ” είναι το τρίτο μέρος της σειράς που πραγματεύεται διαφορετικές υποθέσεις οι οποίες διαδραματίστηκαν στην Αμερική αλλά έχουν προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Η δίκη του O.J. Simpsons και η δολοφονία του Versace δίνουν την θέση τους στo διάσημο σκάνδαλο του λεκέ στο μπλε φόρεμα της Monica Lewinsky. Πρόκειται για μια σειρά για την Monica

Lewinsky και τον Bill Clinton αλλά και τις υπόλοιπες γυναίκες που σχετίζονται με τα σεξουαλικά σκάνδαλα για τα οποία έχει κατηγορηθεί ο πρώην πρόεδρος των Η.Π.Α.

5+1 crime shows του Netflix για να δεις

“Impeachment: American Crime Story “: Μια σειρά για την Monica Lewinsky και τον Bill Clinton

Η σειρά εξετάζει την παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ Bill Clinton για το γεγονός ότι είπε ψέματα στους ερευνητές σχετικά με τη σεξουαλική του σχέση με την Monica Lewinsky. Δίνει “φωνή σε πολλούς ανθρώπους των οποίων τις φωνές δεν ακούσαμε στις ειδήσεις”, λέει η ηθοποιός Edie Falco, η οποία υποδύεται την Hillary Clinton. Η αφήγηση γίνεται με τα μάτια τριών κεντρικών γυναικών: της Lewinsky, της Linda Tripp (που αποκάλυψε την υπόθεση) και της Paula Jones (η οποία χωριστά κατηγόρησε τον Bill Clinton για σεξουαλική παρενόχληση).

Αυτό που ξεχωρίζει όμως από στην συγκεκριμένη σειρά είναι η επιρροή της Lewinsky ως παραγωγού, η οποία έχει δώσει όλες τις λεπτομέρειες για την ρεαλιστική αναπαράσταση της ιστορίας. H Lewinsky διάβασε τα σενάρια, έδωσε σημειώσεις σε σκηνές και συνεργάστηκε στενά με την ηθοποιό που την υποδύεται, Beanie Feldstein. Μάλιστα, η αληθινή πρωταγωνίστρια του σεξουαλικού σκανδάλου πίεσε την σεναριογράφο να συμπεριλάβει την σκηνή που η ίδια δείχνει το εσώρουχό της στον πρόεδρο.

Η πολυαναμενόμενη σειρά έκανε πρεμιέρα την Τρίτη 7/09 στο κανάλι FX και θα προβληθεί σε 10 επεισόδια.

Το μπλε φόρεμα και ο λεκές: Το χρονικό του σκανδάλου

Στις 17 Ιανουαρίου του 1998 αποκαλύφθηκε η παράνομη ερωτική σχέση που διατηρούσε ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Bill Clinton, με τη νεαρή μαθητευομένη του Λευκού Οίκου, Monica Lewinsky. Το σκάνδαλο έχει σημαδέψει τη σύγχρονη πολιτική ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών και παρότι έχουν περάσει 21 χρόνια, ο… λεκές στο φόρεμα της νεαρής τότε Monica Lewinsky εξακολουθεί να απασχολεί την αμερικανική κοινή γνώμη. 

Η 23χρονη Monica Lewinsky ξεκίνησε να εργάζεται στον Λευκό Οίκο το 1995 και ανέλαβε θέση στο προεδρικό γραφείο. Η συνάντησή της με τον 52χρονο Bill Clinton αποδείχθηκε μοιραία και σύντομα ξεκίνησε ο παράνομος δεσμός τους, που διήρκεσε περίπου 2 χρόνια.

Το σκάνδαλο άρχισε να ξετυλίγεται στις αρχές του Ιανουαρίου του 1998, όταν κασέτες με συνομιλίες της Monica Lewinsky με την φίλη και συνάδελφό της στον Λευκό Οίκο Linda Tripp, έφτασαν στα χέρια ενός ανεξάρτητου ερευνητή. Στις κασέτες – που διέρρευσαν από την ίδια την Linda Tripp– η 25χρονη τότε Lewinsky παραδεχόταν τη σχέση που είχε αναπτύξει με τον πρόεδρο Bill Clinton.

Στις 17 Ιανουαρίου το Drudge Report δημοσιεύει για πρώτη φορά ρεπορτάζ σχετικά με το ερωτικό σκάνδαλο του πλανητάρχη. Την ίδια κιόλας μέρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ αρνείται κάθε ανάμειξη με τη Lewinsky. Στις 21 Ιανουαρίου το Drudge Report επανέρχεται με νέες αποκαλύψεις. Δημοσιεύει πως η Lewinsky έχει κρατήσει “ένα ρούχο, λερωμένο από το σπέρμα του Clinton”. Η είδηση αναδημοσιεύεται και φτάνει σε μεγάλα δημοσιογραφικά γραφεία, που ξεκινούν τη δική τους έρευνα για το σκάνδαλο που άφησε ιστορία.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο “Impeachment: American Crime Story”: Το σκάνδαλο της Monica Lewinsky και του Bill Clinton μεταφέρεται στην μικρή οθόνη μέσα από τα μάτια της αληθινής πρωταγωνίστριας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
“Impeachment, American Crime Story”,Monica Lewinsky, Bill Clinton