Η ερώτηση που κάνω στον εαυτό μου και με βοηθά να ξεκολλήσω όταν δυσκολεύουν τα πράγματα

21:09 7/9/2021 - Πηγή: iPop

Είναι κάποιες φορές που νιώθουμε ότι βρισκόμαστε σε αδιέξοδο, σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής μας. Θες να πας στο επόμενο βήμα αλλά πέφτεις σε τοίχο. Έκανα δύο φορές στη ζωή μου την ερώτηση για να ξεκολλήσω σε διαφορετικούς τομείς και όντως η απάντηση ήρθε και με βοήθησε να ξεμπλοκάρω.

Τι είναι αυτό που θέλω περισσότερο

Η καθημερινότητα και οι γρήγοροι ρυθμοί της μπορεί να μας βάλουν μέσα σε ένα κυκεώνα, σε μια κατάσταση χωρίς δομή και σκοπό. Η μια μέρα διαδέχεται την άλλη και εμείς βρισκόμαστε θεατές στο έργο της ζωής μας που

δυστυχώς δεν έχει κανένα ενδιαφέρον.

Δύο φορές έπεσα σε αυτήν την τρύπα στη ζωή μου, την πρώτη φορά στα αισθηματικά και την δεύτερη φορά στα επαγγελματικά μου. Και τις δύο φορές η ερώτηση που έκανα στον εαυτό μου «τι είναι αυτό που θέλω περισσότερο στη ζωή μου» ήταν αυτή που με έβαλε σε έναν συγκεκριμένο τρόπο σκέψης.

Πώς οι επιλογές σου δημιουργούν το αύριο

Από θεατής, πρωταγωνιστής

Και εκεί που νιώθεις θεατής στην ίδια σου τη ζωή και έχοντας αυτήν την αίσθηση ότι τελικά δεν έχεις καμία δύναμη, κάνεις αυτήν την πολύ δυναμική ερώτηση στον εαυτό σου και αμέσως ανοίγονται μπροστά σου όλες οι επιλογές που έχεις σαν ένας κατάλογος που το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις ποια από όλες είναι αυτή που θες περισσότερο στη ζωή σου.

Και έτσι τόσο απλά, αφού βρήκα το θάρρος να κάνω την ερώτηση για να ξεκολλήσω, τελικά όλα αυτά που ήταν μπερδεμένα μπροστά μου άνοιξαν ξαφνικά σαν μονοπάτια που το μόνο που είχα να κάνω ήταν να επιλέξω ποιο απ΄όλα αυτά με εκφράζει περισσότερο, με αντιπροσωπεύει και θεωρώ ότι αφού το επιλέξω θα ξυπνάω χαρούμενη.

Η ερώτηση αυτή δεν σου αφήνει πολλά περιθώρια. Αν την κάνεις δεν μπορείς να συμβιβαστείς μετά σε τίποτα, αν θες να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Δεν μπορείς να αρκεστείς σε τίποτα λιγότερο από αυτό που θες εσύ περισσότερο στη ζωή σου. Και έτσι με αυτόν τον τρόπο τον τόσο απλό αλλά παράλληλα προικισμένο με πολύ θάρρος γίνεσαι από θεατής, πρωταγωνιστής στην ζωή σου.

Αφού είμαστε ενήλικες, γιατί συνεχίζουμε να νοιαζόμαστε τι πιστεύουν οι γονείς μας για τις επιλογές μας;

Γιατί επιτρέπω στον εαυτό μου να ζει τη ζωή που δεν του αξίζει

Είναι ο φόβος, είναι η ευκολία, είναι η μη ξεκάθαρη εικόνα του εαυτού μου, της αξίας μου και των δυνατοτήτων μου; Είναι δύσκολο, θα προκαλέσει πόνο; Όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι μια απάντηση. Εγώ γνωρίζω την απάντηση για την δική μου περίπτωση και εσύ γνωρίζεις την απάντηση στη δική σου. Το ότι το βλέπεις και είσαι στην φάση της διερώτησης και της αλλαγής είναι η αρχή! Έχεις κάνει το πρώτο βήμα για να ζήσεις τη ζωή που σου αξίζει και να μην ξαναρκεστείς ποτέ πια σε κάτι λιγότερο.

Τη στιγμή που θα κάνεις την ερώτηση αυτή αμέσως αποκτάς δύναμη, οι απαντήσεις που ήταν θαμμένες μέσα στα πιο βαθιά σημεία της ψυχής σου, εμφανίζονται στο προσκήνιο. Έχε καθαρό το μυαλό σου και τα μάτια σου ανοιχτά, ώστε να δεις τις ευκαιρίες που αρχίζουν να ξεπηδούν ξαφνικά μπροστά σου.

Έκανα αυτήν την ερώτηση για να ξεκολλήσω και μπροστά μου ανοίχτηκαν οι επιλογές μου και διάλεξα αυτή που μου υπαγόρευε: «Τι θέλω περισσότερο στη ζωή μου». Από τη στιγμή που ρώτησα, δεν μπορούσα να αρκεστώ σε τίποτα λιγότερο από αυτό που ήθελα περισσότερο στη ζωή μου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η ερώτηση που κάνω στον εαυτό μου και με βοηθά να ξεκολλήσω όταν δυσκολεύουν τα πράγματα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα