ISIS προς Αμερικανούς: «Σας κυβερνά ένας ηλίθιος»

21:51 4/4/2017 - Πηγή: iPop

Η τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού κράτους (ISIS) έκανε τις πρώτες του δηλώσεις για τον Donald Trump, μετά την εκλογή του ως Πρόεδρου των ΗΠΑ.

Ο Abu al- Haasan al- Muhajer δήλωσε σε ένα ηχογραφημένο μήνυμα που δημοσιεύτηκε τη Τρίτη, στο δίκτυο ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram, ότι οι ΗΠΑ «χρεοκοπούν» και «κυβερνώνται από έναν ηλίθιο», όπως αναφέρει και σχετικό δημοσίευμα του

Reuters.

Ο Muhajer είπε επίσης στους Αμερικανούς:

«Τα σημάδια της καταστροφής σας είναι ορατά στο μάτι…Σας κυβερνά ένας ηλίθιος που δεν ξέρει τι είναι η Συρία, το Ιράκ ή το Ισλάμ».

Βέβαια, είναι πολύ συνηθισμένο το ISIS να στοχοποιεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ στα προπαγανδιστικά μηνύματά του.

Ο Malcom Nance, ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας, θύμισε στο Business Insider ότι πέρσι το Ισλαμικό Κράτος προτιμούσε τον Trump ως υποψήφιο καθώς είναι «ασταθής».

Οι ειδικοί μάλιστα, τονίζουν πως πριν τις εκλογές οι τζιχαντιστές μιλούσαν περισσότερο για τον Barack Obama παρά για τον Trump.

«Όλα αυτά μεταφράζονται σε ένα απίστευτα αποτελεσματικό πλαίσιο για την υποκίνηση της βίας, που συνεπάγεται με τη χρήση μιας εικόνας αυθεντίας – ενός χαλίφη- όπως του Muhajir- να επιβάλλει τη βια σε παγκόσμιο επίπεδο», αναφέρει στο Business Insider ο Michael S. Smith II, μελετητής της προπαγάνδας του ISIS.

The post ISIS προς Αμερικανούς: «Σας κυβερνά ένας ηλίθιος» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα