H κακοκαιρία άφησε πίσω της σοβαρά προβλήματα σε Αττική και Ζάκυνθο

09:15 27/11/2016 - Πηγή: iPop

H κακοκαιρία άφησε πίσω της σοβαρά προβλήματα σε Αττική και Ζάκυνθο καθώς οι δρόμοι γι’ ακόμα μία φορά μετατράπηκαν σε ποτάμια, σπίτια πλημμύρισαν ενώ αρκετά δέντρα ξεριζώθηκαν.

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι στην Αττική λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που εκδηλώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής, με αποτέλεσμα να «χτυπήσει συναγερμός» στη πυροσβεστική. Αρκετά υπόγεια σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους, ενώ νωρίς το πρωί έκλεισαν και σταθμοί του Μετρό,

καθώς είχαν πλημμυρίσει.

Κλειστός είναι ο σταθμός του μετρό «Μέγαρο Μουσικής», λόγω προβλημάτων που προκάλεσε η νυχτερινή σφοδρή καταιγίδα. Νωρίτερα, κλειστοί ήταν και οι σταθμοί «Ευαγγελισμός» και «Πανόρμου», οι οποίοι όμως πλέον λειτουργούν κανονικά.

Συνολικά 20 συνεργεία της πυροσβεστικής με 45 άνδρες επιχειρούσαν ολόκληρη την νύχτα καθώς η πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 220 κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Λόγω έντονης βροχόπτωσης στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, η Υπηρεσία μας μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 140 κλήσεις κυρίως για αντλήσεις υδάτων

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) November 27, 2016

Η πυροσβεστική δέχθηκε πολλές κλήσεις για απάντληση υδάτων κυρίως από τα Νότια, τα Δυτικά προάστια, το κέντρο της Αθήνας και τα Μεσόγεια.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Τροχαίας, παραμένει κλειστή η οδός Διαδόχου Κων/νου στα Σπάτα από το ύψος της οδού Δημάρχου Χρ. Μπέκα έως το ύψος της οδού Κων. Παλαιολόγου και δυσχέρεια στην κυκλοφορία παραμένει επί της Λ. Κατεχάκη και στα δύο ρεύματα στο ύψος του Στρατόπεδου Σακέτα, εξαιτίας χωμάτινων όγκων που έχουν μαζευτεί στις αριστερές λωρίδες και των δύο κατευθύνσεων.

Πλέον, έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στις εξής οδούς και λεωφόρους που έκλεισαν τα ξημερώματα:

Οδός Λιοσίων από την οδό Γούσιου έως την Στρ. ΚαλάρηΛ. Δημοκρατίας στις Τρεις ΓέφυρεςΠειραιώς από ΧαμοστέρναςΛ. Αλεξάνδρας στον κόμβο ΑμπελοκήπωνΛ. Βασιλίσσης Σοφίας στη συμβολή με την οδό ΖαχάροφΣτον Βοτανικό στην οδό Αγ. Πολυκάρπου

«Βυθίστηκε» η Ζάκυνθος

Βάρκες στέλνονται για βοήθεια στη Ζάκυνθο η οποία θυμίζει μία απέραντη λίμνη ενώ την ίδια ώρα η ΕΜΑΚ από Πάτρα πηγαίνει στο νησί για να παρέχει βοήθεια.

Από τα ξημερώματα έως τώρα, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 50 κλήσεις για παροχές βοηθείας και αντλήσεις υδάτων. Στο σημείο ήδη επιχειρούν 20 άντρες της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα ενώ το μεσημέρι θα καταφτάσουν ενισχύσεις από Πάτρα με άντρες της ΕΜΑΚ Πατρών που θα έχουν μαζί τους και βάρκες, καθώς η Ζάκυνθος έχει μετατραπεί σε λίμνη.

Η κακοκαιρία μέχρι τη Δευτέρα

Μπορεί αυτή τη στιγμή να υπάρχει καλοκαιρία αλλά σύμφωνα με την ΕΜΥ θα διαρκέσει λίγες ώρες, καθώς από το βράδυ της Τρίτης θα σημειωθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στις ορεινές και τις ημιορεινές περιοχές της χώρας.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά της χώρας.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τη πρόγνωση του καιρού.

The post H κακοκαιρία άφησε πίσω της σοβαρά προβλήματα σε Αττική και Ζάκυνθο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα