H χαρά στα social media είναι μεταδοτική

17:30 1/4/2014 - Πηγή: iPop

Τα κακά νέα διαδίδονται ευκολότερα από τα καλά; Όχι στα social media! Μια από τις μεγαλύτερες έρευνες που έχουν γίνει για το Facebook, από το University of California, San Diego και το Yale University, έλαβε υπόψη της πάνω από 1 δισ (!) status updates χρηστών του εντός 2 ετών.

Όπως προκύπτει, τα θετικά status

κυκλοφόρησαν περισσότερο από τα αρνητικά. Ο επικεφαλής της έρευνας James Fowler δήλωσε:

«Η έρευνά μας υποδεικνύει ότι οι άνθρωποι δεν επιλέγουν απλώς άλλους χρήστες για να επικοινωνήσουν, αλλά επιδρούν στα συναισθήματά τους»

Φυσικά, μέσω του Facebook διαδίδονται τόσο θετικά όσο και αρνητικά συναισθήματα. Αλλά, ενδιαφέρον είναι ότι τα θετικά μηνύματα περνούν από χρήστη σε χρήστη με μεγαλύτερη ένταση. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι στην έρευνα κάθε θετικό post προκάλεσε σχεδόν διπλάσια επίσης θετικά posts στους υπόλοιπους χρήστες.

Οι συντάκτες της έρευνας έβγαλαν το συμπέρασμα ότι η επίδραση των posts στα ανθρώπινα συναισθήματα και η δυνατότητα διάχυσης θετικών μηνυμάτων μέσω των social media είναι ακόμα σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητη -και για το καλό μας δεν έχει αξιοποιηθεί όσο θα μπορούσε από εταιρείες και πολιτικές καμπάνιες.

The post H χαρά στα social media είναι μεταδοτική appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα