H Theresa May απαντά: Δεν είχα ενημερωθεί για το αντι-προσφυγικό διάταγμα του Trump

16:11 1/2/2017 - Πηγή: iPop

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Theresa May, προέβη σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια των οποίων υπογράμμισε ότι δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου Donald Trump. Θυμίζουμε, ότι το διάταγμα με το οποίο απαγορεύτηκε η είσοδος προσφύγων στις ΗΠΑ, υπογράφηκε λίγες μόνο ώρες μετά τη συνάντηση που είχε μαζί του στην Ουάσινγκτον.

Πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα περασμένη Παρασκευή, ο νέος Πρόεδρος

των ΗΠΑ, Donald Trump, εξέδωσε το διάταγμα το οποίο απαγορεύει την είσοδο προσφύγων στις ΗΠΑ για 120 ημέρες αλλά και των υπηκόων από επτά μουσουμανικές χώρες.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο και απαντώντας σε ερώτημα το οποίο της τέθηκε από τον Jeremy Corbyn η Πρωθυπουργός υπογράμμισε «Αν με ρωτάει αν είχα ενημερωθεί εκ των προτέρων για την απαγόρευση στους πρόσφυγες, η απάντησή είναι όχι».

Και παράλληλα πρόσθεσε:

Αν ρωτάει αν ήμουν ενήμερη για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, η απάντηση είναι ότι όλοι ήμασταν επειδή ο πρόεδρος Trump είχε πει ότι θα το έκανε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του

Η βρετανική κυβέρνηση τονίζουμε, πως την Πέμπτη θα δώσει στη δημοσιότητα τη Λευκή Βίβλο, το έγγραφο δηλαδή στο οποίο περιγράφεται το σχέδιό Βρετανίας για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την εν λόγω πληροφορία μετάδωσε κατά τη διάρκεια ομιλία της στο κοινοβούλιο η Βρετανίδα Πρωθυπουργός.

Η Λευκή Βίβλος είναι ένα έγγραφο το οποίο συντάσσει η κυβέρνηση και σ΄αυτό παρουσιάζονται οι προτάσεις της για τα μελλοντικά νομοσχέδια.

Διαβάστε επίσης:

Τι περιλαμβάνει το διάταγμα Trump για την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ -Ποιους αφορά;

photo:Getty

The post H Theresa May απαντά: Δεν είχα ενημερωθεί για το αντι-προσφυγικό διάταγμα του Trump appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα