Gualtieri σε Τσίπρα: Θα θέλαμε να δούμε περισσότερα

15:50 27/6/2017 - Πηγή: iPop

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberto Gualtieri είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα χαμηλά επίπεδα των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων και στην θετική έκβαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Τόνισε

μεταξύ άλλων πως στόχος της κυβέρνησης είναι η έξοδος από την κρίση, η οποία θα συνεπάγεται με επιστροφή στους κανονικούς ρυθμούς ζωής, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην επανάκτηση των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Το σημαντικότερο θέμα της συμφωνίας είναι η ξεκάθαρη αναφορά ότι το καλοκαίρι του 2018 τελειώνουμε με τα μνημόνια

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε επίσης την επιθυμία του να συνεχιστεί η συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Να δουλέψουμε μαζί σας, να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών, αλλά να κερδίσουμε και την ανάπτυξη

Από την πλευρά του ο Roberto Gualtieri ανέφερε πως περιμένουν μεγαλύτερη πρόοδο ενώ θα στηρίξουν την Ελλάδα στο ζήτημα της ανάπτυξης καθώς όπως τόνισε «είμαστε δεσμευμένοι να βοηθήσουμε σε αυτό».

Θα θέλαμε να δούμε περισσότερα, αλλά βλέπουμε τη θετική αντίδραση των αγορών…Τώρα πρέπει να δούμε την ανάπτυξη σε βάθος χρόνου και σε διάρκεια.

Η επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ελέγχει το ελληνικό πρόγραμμα. Οι ευρωβουλευτές που μετέχουν στην ομάδα εργασίας για την παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος διαπίστωσαν στην πλειοψηφία τους σημαντική και ενθαρρυντική πρόοδο της ελληνικής οικονομίας.

Photo: Sooc

The post Gualtieri σε Τσίπρα: Θα θέλαμε να δούμε περισσότερα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα