Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό μου αντηλιακό;

15:14 27/6/2017 - Πηγή: iPop

Κατά την έκθεση σου στον ήλιο είναι απαραίτητο να φοράς αντηλιακό, ώστε να προστατευτείς από τις βλαβερές ακτίνες του. Και αν σου έχει μείνει αντηλιακό από πέρσι; Έχουν ημερομηνία λήξης τα αντηλιακά;

Είναι πραγματικά ασφαλές να χρησιμοποιήσεις το περσινό σου αντηλιακό;

Τα αντηλιακά έχουν ημερομηνία λήξης, η οποία συνήθως αναγράφεται πάνω στην συσκευασία. Επίσης, πάνω στο προϊόν αναγράφεται ο μέγιστος χρόνος που μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κρέμα μετά το άνοιγμα.

Η αντηλιακή κρέμα έχει διάρκεια ζωής τριών ετών, εφόσον δεν έχει εκτεθεί στον ήλιο και σε υψηλές θερμοκρασίες.

Αυτό σημαίνει πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις το περσινό σου αντηλιακό. Αν βέβαια παρατηρήσεις κάποιες διαφορές στην υφή, στο χρώμα ή στην μυρωδιά είναι τότε θα πρέπει να το πετάξεις.

Μετά την ημερομηνία λήξης οι χημικές ουσίες που περιέχουν τα αντηλιακά αλλοιώνονται με αποτέλεσμα να μην είναι αποτελεσματικά και να μην σου προσφέρουν προστασία από τον ήλιο.

Αν όμως με όλα αυτά τα αντηλιακά που κυκλοφορούν στην αγορά δεν ξέρεις ποιο να επιλέξεις και πως να το χρησιμοποιήσεις σωστά, τότε κράτα σημειώσεις!

Διάλεξε ένα αντηλιακό ευρέως φάσματος ώστε να προστατευτείς από την UVA και UVB ακτινοβολία, με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 15.Εφάρμοσε το αντηλιακό 15 λεπτά πριν φύγεις από το σπίτι και πριν την έκθεσή σου στον ήλιο.Χρειάζονται περίπου 3 κουταλιές για να καλύψουν το εκτεθειμένο δέρμα (συμπεριλαμβανομένων αυτιά, αυχένα, χέρια, πόδια και το εκτεθειμένο τριχωτό της κεφαλής).Μην ξεχάσεις να προστατεύσεις τα χείλη σου.Εφαρμόστε ξανά όταν απαιτείται.Ακόμα και αν έχεις βάλει αντηλιακό, φρόντισε να φοράς άνετα ρούχα και καπέλο και προτίμησε ένα σκιερό μέρος.Photo: Getty

The post Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό μου αντηλιακό; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα