Fun facts που σίγουρα αγνοούσες για την τροφή του σκύλου σου

13:48 18/3/2017 - Πηγή: iPop

Θεωρείς την τροφή του σκύλου σου απλή υπόθεση; Χμμμ μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείς! Υπάρχουν fun facts για την τροφή του σκύλου σου που σίγουρα αγνοούσες. Πρόκειται για συμβουλές οι οποίες θα βοηθήσουν τον σκύλο σου να παραμείνει υγιής και να καταναλώνει όλα τα θρεπτικά συστατικά τα οποία του είναι απαραίτητα.

Επιμονή στις πρωτεΐνες

Η ιδανική τροφή για τον σκύλο σου είναι εκείνη η οποία είναι πλούσια σε πρωτεΐνες κι έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε σιτάρι κι επεξεργασμένα δημητριακά. Τέτοιες τροφές δίνουν ενέργεια στον σκύλο σου!

Πλύνε
το μπολάκι του σκύλου τακτικά

Τα μπολάκια του σκύλου σου για την τροφή του και το νερό του θα πρέπει να πλένονται σε τακτική βάση! Μην νομίζεις πως μπορείς να γεμίζεις και να ξαναγεμίζεις τα πιατάκια σου, χωρίς να τα πλένεις, και να αποφύγεις τους κινδύνους. Τα βακτήρια καραδοκούν κι εσύ πρέπει να προφυλάξεις τον σκύλο σου.

Προτίμησε τη λιγότερο επεξεργασμένη τροφή

Όπως και οι άνθρωποι, έτσι και τα σκυλιά απορροφούν περισσότερα θρεπτικά συστατικά από μη επεξεργασμένες τροφές. Μην δίνεις συνεχώς στον σκύλο σου επεξεργασμένες τροφές, οι οποίες χαρακτηρίζονται μάλιστα από προσθήκη συνθετικών. Προτίμησε να δίνεις το καλύτερο στον τετράποδο φίλο σου.

Πες όχι στα συντηρητικά

Προκειμένου να διατηρηθεί για μέρες, εβδομάδες, αλλά και μήνες στο ράφι ενός σούπερ μάρκετ, η τροφή του σκύλου σου είναι γεμάτη συντηρητικά, στα οποία εσύ καλείσαι να πεις «όχι». Ενώ υπάρχουν φυσικά συντηρητικά, όπως εκχύλισμα δενδρολίβανου, πολλά τεχνητά συντηρητικά μπορεί να είναι τοξικά για τους σκύλους αν χρησιμοποιηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Photo: Chanchai Boonma/Shutterstock

The post Fun facts που σίγουρα αγνοούσες για την τροφή του σκύλου σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα