Γαλλία: Ο δράστης του αεροδρομίου Orly είχε τραυματίσει νωρίτερα αστυνομικό

12:36 18/3/2017 - Πηγή: iPop

Σε συναγερμό βρίσκονται οι Αρχές στη Γαλλία μετά το περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο Orly στο Παρίσι. Άνδρας έκλεψε το όπλο στρατιώτη, με τις δυνάμεις ασφαλείας ν’ απαντούν αμέσως με πυρά. Ο δράστης έπεσε νεκρός. Ο άνδρας φέρεται να είναι γνωστός στις Αρχές, ενώ, όπως έγινε γνωστό, νωρίτερα είχε τραυματίσει αστυνομικό.

Η νότια πτέρυγα του αεροδρομίου του Orly παραμένει αποκλεισμένη απ’ τις αστυνομικές δυνάμεις μετά τους πυροβολισμούς.

Στον χώρο του

αεροδρομίου έχει καταφθάσει και η ειδική μονάδα έκτακτης επέμβασης «RAID», όπως επίσης και πυροτεχνουργοί οι οποίοι επιχειρούν να εξακριβώσουν εάν ο δράστης φορούσε ζώνη με εκρηκτικά και εάν υπάρχουν συνεργοί του.

Alerte #Orly Sud

Une fusillade , un individu abattu il essayé de s'emparer de l'arme d'un militaire

Orly Sud c'est ça ,mes photos : pic.twitter.com/0E10jDkkfa

— Français du Jura (@fr_souche_jura) March 18, 2017

Στο αεροδρόμιο έχει καταφθάσει ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, ενώ πλέον οι έρευνες έχουν φθάσει και στη δυτική πτέρυγα του αεροδρομίου.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών κάλεσε μέσω Twitter να μην προσέρχεται κόσμος στο αεροδρόμιο, το οποίο έχει εκκενωθεί, διότι μια μεγάλη επιχείρηση είναι σε εξέλιξη.

[#Orly] Please do not come to the #airport during the police operation pic.twitter.com/RotehCEBoU

— Ministère Intérieur (@Place_Beauvau) March 18, 2017

Την έρευνα έχει αναλάβει η εισαγγελία για θέματα τρομοκρατίας.

Σημειώνεται πως όσοι επιβάτες αεροσκαφών προσγειώνονται στο αεροδρόμιο, παραμένουν εντός των αεροπλάνων και δεν αποβιβάζονται μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

#orly évacuation d'urgence. pic.twitter.com/DN6ISxF0qG

— prestiget75 (@prestiget75) March 18, 2017

Ο δράστης είχε τραυματίσει νωρίτερα αστυνομικό

Όπως επιβεβαίωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, υπάρχει σύνδεση του περιστατικού στο αεροδρόμιο με άλλο συμβάν το οποίο έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες στο Saint- Denis. Περί τις 6 το πρωί, τρεις αστυνομικοί έκαναν έλεγχο σ’ ένα Renault Clio. Ο οδηγός έδειξε τα χαρτιά του, αλλά απείλησε τους αστυνομικούς με όπλο και τραυμάτισε τον έναν.

Εν συνεχεία τράπηκε σε φυγή με το όχημα, το οποίο κι άφησε στο Βιτρί, ένα νοτιοανατολικό προάστιο του Παρισιού. Τότε, έκλεψε ένα Citroen Picasso, το οποίο εντοπίστηκε στο parking του αεροδρομίου Orly.

Οι έρευνες έδειξαν ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, το οποίο διέπραξε τις επιθέσεις εναντίον του αστυνομικού και του στρατιωτικού.

Φωτογραφία δείχνει τον νεκρό δράστη (Σκληρή εικόνα):

Μια φωτογραφία δημοσιεύθηκε στα γαλλικά ΜΜΕ η οποία δείχνει τον νεκρό δράστη στο πάτωμα. Ο άνδρας φέρεται να ήταν ριζοσπαστικοποιημένος μουσουλμάνος.

O δράστης του αεροδρομίου φέρεται να είναι γνωστός στις Αρχές, όπως μεταδίδει το Reuters.

The post Γαλλία: Ο δράστης του αεροδρομίου Orly είχε τραυματίσει νωρίτερα αστυνομικό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα