Γνωστός των Αρχών ο δράστης της επίθεσης στο Ορλί – Η πορεία που ακολούθησε (ΒΙΝΤΕΟ)

13:44 18/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Ένας 39χρονος Γάλλος είναι ο δράστης της επίθεσης στο αεροδρόμιο του Παρισιού, Ορλί ο οποίος νωρίτερα είχε πυροβολήσει εναντίον τριών αστυνομικών σε βόρειο προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας, τραυματίζοντας ελαφρά τον ένα και έφθασε στο αεροδρόμιο για να πραγματοποιήσει το σχέδιό του.

Έκλεψε όπλο από έναν στρατιώτη αλλά δεν πρόλαβε να τραυματίσει ή να σκοτώσει οποιονδήποτε καθώς έπεσε αμέσως νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το BFMTV, ο άνδρας ήταν γνωστός στις Αρχές καθώς ήταν κάτοχος κάρτας J, την οποία είχε εκδώσει η Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής

Ασφάλειας, ενώ είχε καταδικαστεί για υποθέσεις ένοπλης ληστείας, κλοπής αλλά και ναρκωτικών. Ήταν υπό διοικητική έρευνα με την ένδειξη του επείγοντος.

Με προορισμό το αεροδρόμιο ξεκίνησε από τη Βαλ ντε Μαρν απ’ όπου έκλεψε αυτοκίνητο. Νωρίτερα φέρεται να εξαπέλυσε απειλές εναντίον πελατών σε μπαρ στην περιοχή του Γκαρς λε Γκον στη Βαλ ντε Οΐς. Γύρω στις 6.50 το πρωί τρεις αστυνομικοί του έκαναν νεύμα να σταματήσει στην άκρη για έλεγχο όπου και τους επιτέθηκε, πυροβολώντας με κοντόκανο πιστόλι που σύμφωνα με τις Αρχές δεν είναι επικίνδυνο εκτός κι στοχεύει σε κοντινή απόσταση. Ο ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο. Διέφυγε οδηγώντας με ταχύτητα ενώ εγκατέλειψε λίγο πιο κάτω το πρώτο κλεμμένο αυτοκίνητο, ένα λευκό Clio στο Κρεμλίν Μπισέτρ, στη Βαλ ντε Μαρν κοντά στο αεροδρόμιο. Έκλεψε δεύτερο όχημα ένα Citroen Picasso κι έφθασε στο αεροδρόμιο όπου και εντοπίστηκε στο πάρκινγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα